Audiëntie bij de Paus

Zeg het voort
Share

De Paus houdt elke woensdag, tenzij hij niet in Rome is, een publieke audiëntie. Bij mooi weer gebeurt dit op het Sint-Pietersplein en in de winter en bij slecht weer vindt het evenement plaats in het auditorium van het Vaticaan gehouden.

Weetjes Pauselijke Audiëntie Rome

Wanneer vinden de pauselijke audiënties plaats?

De Paus houdt elke woensdag een algemene (publieke) audiëntie, tenzij hij zich buiten Rome bevindt. Bij mooi weer wordt de audiëntie op het Sint Pietersplein, waar 24,000 zitplaatsen zijn, gehouden; in de winter en bij slecht weer, wordt de audiëntie in het auditorium van het Vatikaan gehouden, waar er slechts ruimte is voor 9000 personen, of in de Sint Pieter zelf. Het begintijdstip van de audiëntie hangt van het seizoen af. Wanneer het binnen plaats vindt is het noodzakelijk vooraf kaartjes te bemachtigen. Een audiëntie duurt ongeveer 2 uur. Er zijn veel staanplaatsen op het Sint Pietersplein, maar die zijn uiteraard wel ver weg van de Pauselijke Troon.

De Paus op Zondag

Wanneer de Paus in Rome is verschijnt hij op zondag om 12 uur ’s middags aan het raam van zijn bibliotheek om te menigte te zegenen.

Tickets voor de pauselijke audiëntie

Er zijn vele manieren waarop men permissie kan krijgen een audiëntie bij te wonen:

  • De makkelijkste is om zelf direct te schrijven naar de Prefettura della casa Pontificia (Città del Vaticano, 00120, Roma). U dient dan aan te geven om hoeveel personen het gaat en op welke datum U een audiëntie wilt, Uw naam, een e-mail adres en een telefoonnummer/fax. De kaartjes kunnen afgehaald worden bij de kassa (de bronzen deur bij de rechtercolonnade). Dit kan òf de dag voor de audiëntie (15.00 tot 19.00 uur), òf op de ochtend zelf (07.00 tot 10.00 uur). Voor speciale gelegenheden kan dit enkel de dag tevoren, of op afspraak.
  • U kunt ook de kanselarij van Uw lokale bisschop vragen een verzoek voor U in te dienen in Rome.
  • Indien U al in Rome bent kunt U een aanvraag doen bij de Chiesa di Santa Susanna (de Amerikaanse Katholieke Kerk) op Via XX Settembre en Largo di Santa Susanna(+39 064882748).
  • U kunt zelf naar de Prefettura della Casa Pontificia bij de Sint Pieter gaan op de dinsdag vòòr de audiëntie (06 69884631). Het kantoor is open van 09.00 tot 13.00 uur.
  • De Friezenkerk kan ook kaartjes voor U regelen. Deze kerk bevindt zich vrijwel recht tegenover het Sint-Pietersplein.

Wat is de Toegangsprijs voor een Audiëntie bij de Paus?

Kaartjes zijn gratis en over het algemeen makkelijk te verkrijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *