Castello degli Acaia Turijn

Zeg het voort
Share

Het Castello degli Acaia bevindt zich op het Piazza Castello in het centrum van Turijn.

Weetjes Castello degli Acaia Turijn

Dit kasteel begint bij de antieke Romeinse oostelijke toegangspoort tot de stad, de Porta Praetoria. Het bestaat uit twee torens, elk met een basis van 16 zijden, die verbonden worden door een muur met vier bogen. Hier liet Guglielmo VII de Markies van Monferrato in 1276 een fort tegenaan bouwen.

Een gevolg hiervan is dat de Porta Praetoria afgesoten werd en dat dus de bouw van een nieuwe toegangspoort noodzakelijk werd. Deze Porta Fibellona werd naast het kasteel geconstrueerd.

Filippo, de eerste Prins van Savoye-Acaia liet tussen 1317 en 1320 verdere veranderingen uitvoeren, waaronder een nieuw complex aan de andere kant van de muur, dus buiten de oorspronkelijke Romeinse stadsmuren.

In de 15e eeuw, onder Ludovico, de laatste prins van Acaia, vonden opnieuw verbouwingen plaats.

Nadat de defensieve funktie overbodig geworden was, werd het kasteel de residentie van de Koninklijke Dames. Onder Maria Giovanna Battista di Savoia-Nemours ontwierp Filippo Juvarra de barokke façade en de monumentale trap binnen het paleis.

Naast het paleis staan drie monumenten, gewijd aan Alfiere dell’Esercito Sardo, aan Emanuele Filiberto duca d’Aosta en aan de Cavalieri d’Italia.
Adres: Piazza Castello

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *