Piazza della Repubblica Turijn

Zeg het voort
Share

Het Piazza della Repubblica in Turijn vormt tegenwoordig de achtergrond voor de grootste markt van de stad. Vroeger werd het echter gebruikt als oefenterrein voor het leger. De markt wordt door een groot metalen dak tegen de weersomstandigheden beschermd.


Adres, Ligging en Routebeschrijving

Het Piazza della Repubblica in Turijn bevindt zich aan het einde van de Via Milano, op ongeveer 1,5 kilometer van het treinstation. Wanneer U dit Porta Nuova station verlaat gaat U linksaf en dan meteen rechts de Via XX Settembre in. Na iets meer dan een kilometer lopen gaat U linksaf de Corso Regina Margherita in. Met het openbaar vervoer kunt U het beste bus 52 nemen.


Marktplein

Tegenwoordig vindt de grootste markt van de stad plaats op het Piazza delle Repubblica. In 1916 werd er een metalen dak geplaatst boven de groente- en vismarkt.

Praktische Informatie

Het Piazza della Repubblica bevindt zich aan het einde van de huidige Via Milano en wordt omarmd door twee gebouwen waar in zich verschillende winkels bevinden.


Oefenterrein

Het oorspronkelijke doel van de aanleg van dit achthoekige plein was om er een oefenterrein voor het leger van te maken.


Arcades

In de 19e eeuw nam het Piazza della Repubblica in belangrijkheid toe: De architekt Gaetano Lombardi liet vervolgens de arcades aan weerszijden ervan verlengen (1819).


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *