Via Milano Turijn

Zeg het voort
Share

De Via Milano is de moderne versie van de oude Contrada di Porta Palazzo die naar de noordelijke stadspoort van Turijn voerde. De straat vormt een verbinding tussen het Piazza Palazzo di Città en deze poort. In de 18e eeuw gaf Filippo Juvarra de straat een ingrijpende facelift.


Contrada di Porta Palazzo

Aan het begin van de 18e eeuw onderging de Contrada di Porta Palazzo ingrijpende wijzigingen, waarvan de belangrijkste was dat de straat rechter gemaakt werd. De architekt van deze werken was Filippo Juvarra.


Hoofdstad Turijn

Deze werken werden genoodzaakt door de nieuwe rol van Torino als hoofdstad van het koninkrijk.


Wapengekletter

De sloop van verschillende middeleeuwse huizen was het gevolg van deze veranderingen (waaronder de aanleg van een zogeheten piazza d’armi, een plein waar militaire oefeningen gedaan werden).

Adres, Ligging, Routebeschrijving

De Via Milano verbindt het Piazza Palazzo di Città (wat toen nog het Piazza delle Erbe heette) met de noordelijke stadspoort. U gaat linksaf wanneer U het centrale station verlaat en dan meteen rechtsaf de Via XX Settembre in. Na ongeveer anderhalve kilometer gaat U linksaf, de Via della Basilica in. Indien U lievr het openbaar vervoer gebruikt kunt U bus 11, 52 of 57 of tram 4 nemen.


Architekturele Eenheid

Aan de Piazza della Repubblica kant van de straat heeft men ernaar gestreefd de architekturele eenheid met dit plein intakt te houden, hoewel er geen arcades zijn.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *