Palazzo Grassi Venetië

Zeg het voort
Share

Het Palazzo Grassi is een gebouw aan het Canal Grande van Venetië. Tegenwoordig is er een musuem voor moderne en contemporaine kunst gevestigd. De monumentale trap is beschilderd met muurschilderingen die het 18e eeuwse dagelijkse leven in de stad als onderwerp hebben.

Weetjes Palazzo Grassi Venetië

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van het Palazzo Grassi is Campo San Samuele, 3231 (tel. +39 0415231680). Vaporetto, 1, 52. Openingstijden: Van 10.00 tot 19.00 uur. Gesloten: Dinsdag, 25 December. Toegangsprijs: 15 Euro. Combi-ticket met Punto della Dogana: 20 Euro.

Geschiedenis

Palazzo Grassi Venetië

Palazzo Grassi

Het Palazzo Grassi is in de 2e helft van de 18e eeuw gebouwd en is één van de meer ingetogen barokke paleizen langs het kanaal.

De architekt was Giorgio Massari en hij bouwde het in opdracht van de Grassi familie.

Het paleis werd in 1840 verkocht en had vervolgens verschillende eigenaars tot het in 1983 in handen van de FIAT groep kwam.

De huidige bezitter is François Pinault, die het in 2005 liet restaureren door Tadao Ando en er de Pinault Verzameling voor Monderne en Contemporaine Kunst onderbracht.

Bezienswaardigheden Palazzo Grassi Venetië

Monumentale Trap Palazzo Grassi VenetiëBehalve de moderne kunst-verzameling valt vooral de monumentale trap op. Deze is versierd met door Michelangelo Morlaiter geschilderde fresco’s die het leven van de Venetianen in de 18e eeuw verbeelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *