Kerken Venetië

Zeg het voort
Share

De beroemdste kerk van Venetië is de San Marco Kathedraal. Voor veel bezoekers is dit ook de eerste kerk die ze in de stad zullen zien. Buiten deze Duomo zijn er nog vele andere mooie kerken, die vaak opgesierd worden door schilderijen van lokale meesters als Tintoretto en Titiaan.

Kerken Venetië

San Marco Kathedraal

De Basiliek van San Marco ligt op het plein van dezelfde naam en is een uitstekend voorbeeld van Byzantijnse architectuur. Het ligt naast het Palazzo Ducale en was oorspronkelijk enkel een kapel van de Venetiaanse heersers. Het is tegenwoordig (sinds 1807) de zetel van de aartsvader van Venetië. De bijnaam “Gouden Kerk” dankt de San Marco aan haar weelderige ontwerp, die haar ook tot het symbool van de Venetiaanse macht en welstand maakte.

Santa Maria della Salute Basiliek

De Santa Maria della Salute Kerk is één van de bekendste kerken in Venetië, wat niet in het minst te wijten is aan de schitterende ligging aan de oever van het Canal Grande. In de sacristie zijn maar liefst 12 werken van Titiaan te zien, waaronder een “David en Goliath”, een zelfportret in de vorm van “Sint Mattheüs” en zijn oudste bekende werk, “Sint Markus op de Troon”.

Madonna dell’Orto Kerk

Madonna dell'Orto Kerk - Kerken VenetiëDe Madonna dell’Orto Kerk bevindt zich in de Cannaregio wijk in Venetië. Het was de favoriete kerk van de schilder Tintoretto, die hier ook, met zijn familie , begraven ligt. De schilder was ook verantwoordelijk voor de meeste kunstwerken in de kerk.

San Zaccaria Kerk

Van Dyck San Zaccaria Kerk - Kerken Venetië

Van Dyck

De San Zaccaria Kerk (Chiesa di San Zaccaria) bevindt zich op het Campo di San Zaccaria in de wijk Castello en wordt als één van de belangrijkste Renaissance kerken van Italië gezien. He tinterieur van de kerk wordt opgeluisterd door schilderijen van beroemde meesters als Van Dyck en Tintoretto.

Santi Giovanni en Paolo Kerk

De Santi Giovanni en Paolo Kerk staat op het plein van dezelfde naam. De kerk wordt ook vaak San Zanipolo genoemd en omdat er erg veel beroemde mensen begraven zijn heeft ze de bijnaam “Pantheon van Venetië” gekregen. De schitterende façade kijkt uit op het standbeeld van Bartolomeo Colleoni op zijn paard.