Historische Gebouwen Verona

Zeg het voort
Share

De belangrijkste historische gebouwen van Verona bevinden zich rond de centrale pleinen van de stad.

Historische Gebouwen Verona

(Palazzo della) Gran Guardia

Het Palazzo della Gran Guardia is een monumentaal gebouw aan de zuidkant van het Piazza Bra. De enorme bogen op de eerste verdieping zijn een duidelijke verwijzing naar de beroemde Arena aan de overkant van het plein. Tegenwoordig is de Gran Guardia één van de belangrijkste expositie-ruimtes van Verona.

Palazzo Barbieri

Eén van de interessantste gebouwen aan het Piazza Brà is het gemeentehuis van de stad, het 19e eeuwse Palazzo Barbieri. Helaas kan het interieur niet door toeristen bezocht worden.

Loggia di Fra Giocondo

Loggia di Fra Giocondo - Historische Gebouwen VeronaDe Loggia del Consiglio (of Loggia di Fra Giocondo) is een paleis op het Piazza dei Signori. Het paleis is een hoogtepunt in de Renaissance architektuur in de stad en wordt door middel van een boog over de Via delle Fogge verbonden met het Casa della Pietà.

Palazzo della Ragione

Palazzo della Ragione - Historische Gebouwen VeronaHet Palazzo della Ragione (ook wel Palazzo del Comune) bevindt zich tussen het Piazza dei Signori en het Piazza delle Erbe. In de loop der geschiedenis heeft het een groot aantal functies bekleed. Tegenwoordig is het de zetel van de Galleria d’Arte Moderna Achille Forti.

Torre dei Lamberti

De Torre dei Lamberti wordt ook wel Torre del Comune genoemd. Ze bevindt zich tussen het Piazza delle Erbe en het Piazza dei Signori (zie foto boven). De toren is 84 meter hoog en is één van de opvallendste toeristische attrakties van de stad,

Palazzo di Cansignorio

Het Palazzo di Cansignorio is een paleis aan het Piazza dei Signori. Aan één kant wordt het gescheiden van het Palazzo della Ragione door archeologische opgravingen uit de Romeinse tijd en aan de andere kant staat het naast de Santa Maria Antica Kerk.

Palazzo di Cangrande

Het Palazzo di Cangrande (ook wel Palazzo dei Scaligeri of Palazzo del Podestà) is een paleis aan het Piazza dei Signori. Het is in de 13e eeuw in opdracht van de Della Scala familie gebouwd en eigenlijk bestaat het uit een aantal gebouwen rond een binnenplaats.

Domus Nova

De Domus Nova is een gebouw aan het Piazza dei Signori. Het is in de 12e eeuw gebouwd en was de zetel van de Podestà en van de Consigli Minori, voordat de Venetiaanse rechters er in de 15e eeuw hun intrek namen. In 1511 stortte het gedeeltelijk in en werd pas een eeuw later opnieuw opgebouwd.

Castel San Pietro

Castel San Pietro - Historische Gebouwen VeronaHet Castel San Pietro is de ruïne van een oud kasteel. Het terras waar het op gebouwd is torent boven de archeologische opgravingen van het Teatro Romano uit. Het kasteel is helaas slecht onderhouden, maar biedt wel een schitterend panorama over de stad zelf.

Castevecchio

Castelvecchio VeronaHet Castelvecchio is een 14e eeuws kasteel dat zo’n beetje als Koninklijk Paleis van de Della Scala’s dienst deed. Sinds het begin van de vorige eeuw is er een museum in gehuisvestigd. Voorheen deed het o.a. dienst als wapenopslagplaats en als kazerne.