Palazzo della Gran Guardia Verona

Zeg het voort
Share

Het Palazzo della Gran Guardia is een monumentaal gebouw aan de zuidkant van het Piazza Bra in Verona. De enorme bogen op de eerste verdieping zijn een duidelijke verwijzing naar de beroemde Arena aan de overkant van het plein. Tegenwoordig is de Gran Guardia één van de belangrijkste expositie-ruimtes van Verona.

Weetjes Gran Guardia Verona

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Piazza Brà – 37121 Verona. Telefoon: +39 0458033400. Openingstijden: 09.00 tot 19.00 uur (Vrijdag, zaterdag, zondag: 09.00 tot 20.00 uur). Gesloten: Nooit. Toegangsprijs: 12 Euro; 65+  en studenten aan Universiteit: 9 Euro; jongeren tussen 6 en 17 jaar: 6 Euro. Openbaar vervoer: Bus: 11, 12, 13, 72, 90, 92, 93, 96, 97, 98, 510.

Geschiedenis

Totaal bestaat het gebouw uit twee verdiepingen plus een zolder.Met de bouw van het door de architect Domenico Curtoni ontworpen palazzo werd in 1610 een begin gemaakt, maar na 4 jaar moest men er vanwege geldgebrek al mee ophouden.

Pas in 1820 hervatte men de bouw, nu onder leiding van de architect Giuseppe Barbieri. Deze architekt heeft ook het Palazzo Barbieri, een ander gebouw aan het Piazza Bra, ontworpen. In 1853 was het palazzo eindelijk gereed.

Sindsdien is het gebouw vaak, met niet altijd even positieve resultaten, aangepast. Eén van de belangrijkste veranderingen vond aan het einde van de 20e eeuw plaats. De gran Guardia werd  omgebouwd werd tot congrescentrum en de twee verdiepingen werden omgetoverd tot vijf étages.

Beschrijving

De 13 enorme, hardstenen bogen die de eerste verdieping van het meer dan 86 meter brede Palazzo della Gran Guardia sieren, hebben een diameter van maar liefst 3 en een halve meter. De bel-verdieping wordt gekenmerkt door grote rechthoekige ramen.

Vòòr het palazzo bevindt zich een brede portico, waar de troepen bij regen geïnspecteerd konden worden. Ook kon men zich er bij slecht weer oefenen in het schermen. Boven de portico bevindt zich de bel-étage die bestemd was voor de Accademia d’Armi dei Filotimi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *