Santi Nazaro en Celso Kerk Verona

Zeg het voort
Share

De Kerk van de Heiligen Nazaro en Celso bevindt zich midden in de wijk Veronetta (oftewel “klein Verona”), één van de oudste wijken van de stad, met een veelvoud aan oude historische tuinen, tempels en andere gebouwen. De kerk is in de 15e eeuw gebouwd.


Kerk in Grot

Ze is gebouwd tussen 1464 en 1483 op de plek waar zich zowel een Benediktijner klooster bevond als een kerk in een in de Monte Scaglione uitgegraven grot. Deze kerk was gewijd aan de heiligen Nazaro, Celso en Giuliana.


Toegangspoort

De monumentale ingangspoort van de kerk is in de 17e eeuw ontworpen door de architect Antonio Saletti, die zich door klassieke voorbeelden had laten beinvloeden, getuige de Ionische zuilen met wapperende gordijnen met een timpaan erboven.


Roosvenster

Het meest opvallend aspect aan de sobere façade is het roosvenster, samen met de door Paolo Ligozzi geschilderde fresco Madonna con i Santi Nazaro e Celso.


Klokkentoren

De 16e eeuwse klokkentoren is beïnvloed door de Venetiaanse campanili.


Interieur

Het interieur heeft drie beuken met drie apsissen, met zuilen die de gewelven van steun voorzien. Aan elke kant bevinden zich 5 kapellen, waar zich schilderijen van de grootste 163 en 17e eeuwse Veronese meesters bevinden.


Kapel van San Biagio

In de linkertransept bevint zich de Kapel van San Biagio, waar zich het door een Duitse kruisridder in 1174 aan het toenmalige klooster gedoneerde stoffelijke overschot van de heilige bevindt. De kapel zelf is tussen 1488 en 1528 gebouwd.

Praktische Informatie

Openingstijden: Overdag geopend.
Gesloten: Nooit.
Toegangsprijs: Gratis.
Telefoon: +39 0458002030.
Adres: Largo san Nazaro, 1 – 37129 Verona.
Openbaar vervoer: Bus: 91.

Rechtertransept

In de sagristie in het rechtertransept staan een aantal 15e eeuwse, door Veronese kunstenaars beschilderde, kasten.


Sacellum

Naast de kerk zelf staat het Sacellum (een soort schrijn) van de Heilige Nazaro en Celso. In  de tufsteen zijn drie grotten uitgehakt, waar muurschilderingen uit ongeveer het jaar 1000 te zien zijn. Vroeger waren dezen bedekt met 12e eeuwse fresco’s, maar die zijn nu verhuisd naar het Cavalcaselle Museum bij de Tombe van Juliët.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *