Santo Stefano Kerk Verona

Zeg het voort
Share

De Santo Stefano Kerk is één van de oudste vroeg-Christelijke kerken van Verona. Gedurende de eerste vier eeuwen van het bestaan van de kerk werden hier de bisschoppen van de stad begraven. De belangrijkste bezienswaardigheid in de kerk id de Cappella degli Innocenti.

Weetjes Santo Stefano Kerk Verona

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Scaletta Santo Stefano, 2 – 37129 Verona. Telefoon: +39 0458348529. Openingstijden: De kerk is toegankelijk wanneer er een mis gehouden wordt, Toegangsprijs: Gratis.

Geschiedenis en Beschrijving

Santo Stefano Kerk Verona

Santo Stefano Kerk

De Chiesa di Santo Stefano is in de 5e eeuw gebouwd. De kerk was bedoeld als begraafplaats voor de bisschoppen van Verona.

In de 10e eeuw werd ze verbouwd en kreeg de huidige indeling met drie schepen. Hoewel de omtrek van de kerk niet veranderd is, heeft het geheel wel een Romaanse aanblik gekregen.

Een verbouwing in de 12e eeuw heeft ervoor gezorgd dat de façade bedekt is met afwisselende banen baksteen en tufo. De achthoekig bakstenen tamboer, eveneens uit de 12e eeuw, wordt gekenmerkt door twee rijen bifora’s.

Men kan goed zien dat de kerk verschillende gedaantewisselingen heeft ondergaan. De buitenmuren stammen uit de 5e en 6e eeuw. De zuilen, kapitelen en de bisschopszetel zijn in de 8e eeuw toegevoegd. De crypte en de kooromgang stammen uit de 10e eeuw en de kapellen en altaren zijn tussen de 14e en de 18e eeuw in de kerk geplaatst.

Het presbiterium en het transept zijn iets verhoogd t.o.v. de rest van de kerk.

De bekendste kapel in de kerk is de barokke Cappella degli Innocenti, die rond 1620 gebouwd is. Deze kapel wis versierd met maniëristisch pleisterwerk. De schilderijen in deze kapel zijn in 1630 gemaakt door een schilder die Orbetto genoemd werd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *