Romeinse Monumenten Verona

Zeg het voort
Share

Er zijn verschillend overblijfselen uit de Romeinse tijd te zien in Verona. Het beroemdst is natuurlijk de Arena, het amphitheater dat zelfs beter bewaard is gebleven dan het Romeinse Colosseum.

Romeinse Monumenten Verona

Arena

Arena - Monumenten VeronaSamen met het Huis van Romeo en Julia is de Arena de beroemdste toeristische attraktie van Verona. Gelegen aan het pittoreske Piazza Bra, is het monument al meer dan een eeuw lang het toneel van zomerse opera voorstellingen.

Romeins Theater

Romeins Theater VeronaHet Romeinse Theater van Verona bevindt zich aan de voet van de Colle San Pietro. Hier worden in de zomer werken van Shakespeare opgevoerd. Het hele complex bestaat uit een aantal gebouwen die in veschillende tijdperken opgetrokken zijn. In de prijs van het kaartje is ook een bezoek aan het Archeologische Museum inbegrepen.

Ponte Pietra

Ponte Pietra - Monumenten VeronaDe Ponte Pietra is een brug over de rivier de Adige. Hij bestaat uit vijf bogen, diewaarschijnlijk uit drie verschillende tijdperken stammen. Na in de tweede wereldoorlog gebombardeerd te zijn geweest, moesten de brokstukken uit de rivier gevist worden en werd de brug stukje bij beetje weer in elkaar gezet.

Arco dei Gavi

Arco dei Gavi VeronaDe Arco dei Gavi is een Romeins monument. Het staat dichtbij het Castelvecchio en is in de 1e eeuw van onze jaartelling opgetrokken. Na in het begin van de 19e eeuw door de Fransen afgebroken te zijn is de boog in 1932 op de huidige plek neergezet. Hiervoor werden de originele steenblokken gebruikt.

Porta Borsari

Porta Borsari - Monumenten VeronaDe Porta Borsari is de oudste stadspoort van Verona. De poort was oorspronkelijk door de Romeinen gebouwd en gewijd aan de God Giove (Jupiter). In die tijd waren er twee façades, waartussen zich een binnenplaats bevond. Hiervan is enkel de buitenste overgebleven.