Giardino Giusti Verona

Zeg het voort
Share

De Giardino Giusti is de enige 16e eeuwse, op Italiaanse leest geschoeide, tuin in Verona. De tuin wordt in tweeën gedeeld door een laan met cipressen, fonteinen en grotten. Er is ook een labyrint met enige van de oudste heggen van Europa. Tussen de bloemen en planten staan hier en daar overblijfselen uit de antieke Romeinse tijd. Op het hoogste punt van de tuin, die op kort loopafstand van het centrum van Verona ligt, heeft men een prachtig panorama over de stad zelf.

Weetjes Giardino Giusti Verona


Geschiedenis

De geschiedenis van de tuin begint wanneer de Florentijnse Giusti familie, die zich bezig hield met het verven van wol, zich in Verona vestigt (begin 15e eeuw). Aan het einde van de volgende eeuw laat Graaf Agostino Giusti de velden achter het palazzo, tot dan gebruikt voor het verbouwen van groente en fruit, opnieuw inrichten. Als inspiratie gelden de Boboli Tuinen in Florence zelf.


Ingang

Om de tuinen te betreden moet men door de poort van het gebouw aan de Via Giardino Giusti. Binnen komt men in een atrium waar zich de kassa bevindt. Er zijn ook twee fonteinen met de beelden van Athene en Apollo.


Cypressenlaan

Het eerste wat men ziet wanneer men de tuin zelf betreedt is de cypressenlaan. Links hiervan bevindt zich de rigoureus ontworpen tuin, terwijl zich aan de rechterkant een bos bevindt, waar de inrichting aan de natuur zelf overgelaten wordt. Door met het perspektief te spelen heeft men ervoor gezorgd dat de laan er langer uitziet dan hij in werkelijkheid is.

Praktische Informatie

Openingstijden: April to September: van 09.00 tot 20.00 uur; Oktober tot Maart): 09.00 tot 17.00 uur.
Gesloten: Nooit.
Toegangsprijs: 5 Euro (korting 4 Euro).
Telefoon: +39 0458034029.
Adres: Via Giardino Giusti, 2 – 37129 Verona.
Openbaar vervoer: Bus: 31, 32, 33, 91.

Uitzicht

Aan het einde van de laan vindt men de ingang tot één va de vijf uitgegraven grotten, waarboven men een enorm stenen masker ziet van waraf men een schitterend uitzicht over de stad Verona zelf kan genieten.


Doolhof

Hoewel het labyrint er al was toen de tuin geschapen werd, is de huidige versie in 1786 ontworpen door de architekt Luigi Trezza.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *