Ponte Scaligero Verona

Zeg het voort
Share

De Ponte Scaligero is waarschijnlijk de meest gefotografeerde brug in Verona, aangezien hij zich bij het Castelvecchio bevindt en deel uitmaakte van de struktuur van dit kasteel. Hij wordt ook wel Ponte di Castelvecchio genoemd.

Ponte Scaligero Verona

Ponte Scaligero Verona

Ponte Scaligero

De Ponte Scaligero zoals ze er nu uitziet is echter niet authentiek, aangezien de oorspronkelijke brug door de Duitsers opgeblazen is gedurende de laatste wereldoorlog, om pas in de 50er jaren opnieuw opgebouwd te worden, met de originele stenen die hiervoor uit de bodem van de rivier opgevist werden.

Ze is gemaakt door een sterke struktuur van baksteen met drie bogen van een afnemende breedte, die op torens met kantelen rusten. Ook zijn er her en der stukken te zien die erop duiden dat men ook Romeinse materialen hergebruikt heeft, zoals de Korinthische kapitelen bij de eerse pijler (alleen te zien wanneer de rivier vrijwel droog staat) en de herdenkingssteen bij het Arsenaal (gevonden tijdens de herstelwerkzaamheden na de oorlog).

Het is niet helemaal duidelijk wanneer de oorspronkelijke Ponte Scaligero sull’Adige gebouwd is, maar men denkt dat dat rond ht jaar 1375 is. Ze verbond de stad met de weg naar het noorden en maakte deel uit van het defensieve systeem van het kasteel.

Tegenwoordig is de brug enkel voor voetgangers toegankelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *