Top 10 Bezienswaardigheden Verona

Zeg het voort
Share

Het hele centrum van Verona staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het spreekt dan ook vanzelf dat het moeilijk is een objectieve lijst van hoogtepunten te maken, al is de nummer één positie redelijk makkelijk te bepalen.

Top 10 Bezienswaardigheden Verona

1. Arena

De beroemde Arena is het op twee na grootste amphitheater in Italië, maar van de drie is het wel de best bewaard geblevene. Vanaf 1913 worden hier in de zomer opera-voorstellingen opgevoerd.

2. Het Huis van Romeo en Juliët

Misschien op zich niet de meest indrukwekkende qua bezienswaardigheden in Verona, het huis van Juliët beschikt wel over één van de beroemdste balkons aller tijden.

3. Piazza dei Signori

Een klein, statig plein vol monumentale gebouwen. Dante staat midden op het piazza, maar de signori (heren) zijn de mannen die op de daken vereeuwigd zijn.

4. Duomo (Kathedraal)

De Dom van Verona bestaat eigenlijk uit een heel complex van gebouwen, waaronder een vroeg-Christelijke basiliek.

5. Castelvecchio

Een 14e eeuws kasteel (Castelvecchio betekent letterlijk “oud kasteel”) dat deels tot museum omgebouwd is en een deel van de oude verdedigingsmuur van Verona omvat.

6. Piazza Bra

Het Piazza Bra is eigenlijk een beetje een kruising tussen een plein en een tuin, met een mooie fontein in het midden. Eén zijde heeft portico’s met daaronder caféetjes waar het lekker toeven is in de vroege avonduren wanneer de flaneertijd aanbreekt.

7. Piazza delle Erbe

Het Piazza delle Erbe is het centrale plein van de stad en het vroegere marktplein. Nog eerder was het het Romeinse Forum van Verona.

8. Romeinse Theater

Het in een heuvel uitgehakte Teatro Romano ligt aan de overkant van de rivier. Hoewel in de 1e eeuw gebouwd, is het pas in 1830, bij de afbraak van een aantal gebouwen, ontdekt. In een oud klooster dat op het theater gebouwd is bevindt zich het Archeologisch Museum van Verona.

9. Torre dei Lamberti

Vanaf deze 13e eeuwse tunnel heeft U het mooist mogelijke vergezicht over Verona en omstreken. Er is een lift indien U geen zin heeft 84 meter trappen te lopen.

10. Giardini Giusti

De Giardini Giusti horen bij de mooiste tuinen van Italië.

Meer Bezienswaardigheden Verona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *