Atessa

Atessa

Atessa is een bergstadje in de provincie Chieti in Abruzzo. Hoewel het plaatsje maar iets meer dan 10 duizend inwoners heeft, is het qua oppervlakte de grootste gemeente van de provincie. Opvallend is dat de stad 25 kerken heeft, wat dus betekent dat er een kerk is voor elke 400 inwoners.

Reisgids Atessa

Toeristeninformatie

Regio: Abruzzo. Provincie: Chieti. Het adres van het VVV van Atessa is niet bekend. Het gemeentehuis van de stad bevindt zich aan het Piazza Municipio, 1 . Het kengetal is 0871. De postcode is 66041.

Met de auto/openbaar vervoer

Italie - Val di Sangro
Dankzij de industriele ontwikkeling van de Val di Sangro is het huidige Atessa niet meer enkel van de landbouw afhankelijk.

Openbaar vervoer: Er is geen treinstation in de stad zelf. Het dichtstbijzijnde station is in de kustplaats Fossacesia-Torino di Sangro, op 24 kilometer afstand. Vanaf hier zijn er bussen (Autolinee “Sangritana”, 40 minuten reistijd) naar Atessa.

Met de auto: Vanaf de kustweg A14 neemt U de afslag Val di Sangro, U vervolgt Uw weg richting Villa Santa Maria, en volgt dan de SS652 naar Uw eindbestemming. Vanuit Chieti neemt U de A14 richting Bari en dan de afslag Val di Sangro.

Bezienswaardigheden

Geschiedenis

Atessa is, dankzij de ligging tussen twee rivieren, altijd een landbouwgemeenschap geweest. De geschiedenis van het stadje begint rond de 5e eeuw. Dankzij de industriele ontwikkeling van de Val di Sangro is de huidige gemeemte niet meer enkel van de agricultuur afhankelijk.

Geschiedenis Atessa

Evenementen

Het belangrijkste festival in Atessa is het Festa Patronale di Atessa. Het vindt plaats tussen 15 en 18 Augustus, wanneer door middel van muziek en folklore de schutsheiligen van de stad (Maria Assunta, Rocco, San Leucio en Emidio) geëerd worden.

Atessa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email