Sulmona

Sulmona is de op twee na grootste stad van de provincie L’Aquila. Het ligt tussen de bergen en heeft een mooie middeleeuwse stadskern. Als centraal verkeersknooppunt van de provincie is het ook een goede uitvalsbasis om de Abruzzen te leren kennen. De belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich rond het centrale Piazza Garibaldi plein.

Toeristeninformatie Sulmona

Regio: Abruzzo. Provincie: L’Aquila. Postcode: 67039. Kengetal: 0864. Het VVV bevindt zich in het Palazzo dell’Annunziata, aan de Corso Ovidio (tel. +39 0864210216). Er is een tweede kantoor aan dezelfde straat (Corso Ovidio 208, tel. +39086453276).

Met de auto/openbaar vervoer

Openbaar Vervoer

Het treinstation van de stad bevindt zich op 2 kilometer afstand van het historische centrum van de stad. Voor wie geen zin heeft om die afstand te lopen is er bus lijn A naar het historische centrum. Sulmona bevindt zich aan de Rome-Pescara lijn, maar niet alle treinen stoppen in het stadje.

Er zijn bussen die directe verbindingen verzorgen met o.a. Pescara en L’Aquila alsook een aantal andere steden en dorpen in de omgeving.

Met de auto

Sulmona ligt aan de A25 tussen Rome en Pescara. De SS17 voert naar Pescara.

Bezienswaardigheden Sulmona

Aquaduct SulmonaSulmona heeft behalve de schitterende ligging tussen de bergen een heleboel aan toeristische attracties te bieden, die bovendien over een hele periode verspreid zijn, te beginnen met Romeinse ruïnes van voor onze jaartelling en eindigend met een museum dat aan bruiloftssnoepjes gewijd is. (Alle bezienswaardigheden Sulmona)

Markten

Elke woensdag en zaterdag wordt op het centrale plein van de stad, het Piazza Garibaldi, een groente- en fruitmarkt gehouden.

Sulmona, provincie L’Aquila

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email