Alba Adriatica

Alba Adriatica is een vrij nieuwe stad aan de Adriatische kust. Het plaatsje is vooral bekend vanwege het strand, dat de bijnaam Spiaggia d’Argento (“Zilveren Strand” gekregen heeft.

Toeristische Informatie Alba Adriatica

Regio: Abruzzo. Provincie: Teramo. Het VVV van Alba Adriatica bevindt zich aan de Lungomare Marconi, Alba Adriatica (tel. +39 0861712426). De Postcode is 64011 en het kengetal 0861.

Openbaar Vervoer Alba Adriatica

Het treinstation van Alba Adriatica bevindt zich midden in het stadje, op ongeveer een kilometer lopen van de kust.

Met de Auto naar Alba Adriatica

Alba Adriatica ligt langs de Autostrada E14 (tolweg) en de Superstrada (SS16), die langs de kust lopen. De provinciale weg SP259 voert naar Ascoli Piceno.

Geschiedenis

Voordat Alba Adriatica in 1956 een onafhankelijke gemeente werd, hoorde het bij het nabijgelegen Tortoreto en stond het bekend als Tortoreto Stazione. Vergeleken met andere steden in de buurt zijn er weinig Romeinse en andere ruïnes gevonden, wat vooral te wijten is aan de overheersing van het vroegere Castrum Novum (het huidige Giulianova).

In 2007 werd het stadje getroffen door een grote overstroming, die erg veel schade veroorzaakt heeft.

(Geschiedenis Alba Adriatica)

Bezienswaardigheden Alba Adriatica

  • Het strand van Alba Adriatica is bijna 3 kilometer lang en ongeveer 100 meter breed, wat veel is voor Italië. De bijnaam Spiaggio d’Argento is te danken aan de kleur van het zand.
  • De Torrione is een grote toren uit de 16e eeuw, toen de streek aan het Koninkrijk Napels onderworpen was.
  • De Sant’Eufemia Kerk is de oudste en de Chiesa dell’Immacolata de nieuwste kerk van Alba Adriatica.
  • Een aantal door adelijke personen uit de 18e eeuw geconstrueerde villa’s. De meest opvallende zijn de Villa Chiarugi, de Villa Moscardini, de Villa Ranalli en de in het begin van de 20e eeuw gebouwde Villa Gianluca Palma en Villa Zanini.
  • Top 10 bezienswaardigheden Alba Adriatica

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email