Top 10 bezienswaardigheden Alba Adriatica

De grootste attraktie van Alba Adriatica is het Spiaggia d’Argento, oftewel het “Zilveren Strand”, dat al jaren tot de mooiste en schoonste stranden van de Adriatische kust gerekend wordt.

Top 10 Bezienswaardigheden Alba Adriatica

  1. Het strand van Alba Adriatica is bijna 3 kilometer lang en ongeveer 100 meter breed, wat veel is voor Italië. De bijnaam Spiaggio d’Argento is te danken aan de zilveren kleur van het zand. Langs dit strand loopt een door pijn- en palmbomen beschaduwde weg, waarop het heerlijk fietsen of joggen of simpelweg flaneren is.
  2. De Torrione is een grote toren uit de 16e eeuw, toen de streek aan het Koninkrijk Napels onderworpen was. De toren werd gebouwd als uitkijkpost ter bescherming tegen de Turkse en Saraceense piraten. Staat ook bekend als de Torre della Vibrata.
  3. De Sant’Eufemia Kerk
  4. Villa Chiarugi, bijgenaamd la Favorita, het in 1720 gebouwde zomerverblijf van de familie Fanalli. Voorheen stond er een kasteel op de plek.
  5. De Villa Gianluca Palma is in 1908 gebouwd.
  6. De Villa Zanoni stamt uit hetzelfde tijdperk en is eveneens in een sobere stijl, naar een projekt van Albanio di Giulianova, opgetrokken.
  7. San Vincenzo Ferreri Kerk:Dit kleine witte kerkje heeft een klokkentoren en is door de familie Guidobaldi gebouwd.
  8. Villa Moscardini
  9. Villa Ranalli
  10. De Parrocchia dell’Immacolata is een nieuwe kerk uit 1977. De architekt heeft met zijn projekt geprobeerd de indruk te wekken van een schip dat richting zee vaart, waarbij de klokkentoren de drie zeilen steunt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email