Atri

Atri is een stad van ongeveer 10 duizend inwoners in de provincie Teramo. De dichtstbijzijnde grotere stad is Pescara. Het wordt beschouwd als één van de mooiste steden van de provincie. Vanuit de drie heuvels waarop de stad gebouwd is kijkt men uit over de Adriatische Zee.

Toeristen Informatie

Het VVV (Punto Informativo Turistico) bevindt zich aan het Piazza Duchi D’Acquaviva 1, 64032 Atri (tel. +39 0858798864). Regio: Abruzzo. Provincie: Teramo. De postcode is 64032 en het kengetal 095.

Eigen/Openbaar Vervoer

Openbaar Vervoer

Het dichtstbijzijnde treinstation is dat van Atri-Pineto (10 km). Het station van Pescara bevindt zich op 20 km afstand.

Met de Auto naar Atri

U kunt de Autostrada A14 nemen tot de afslag Atri-Pineto en dan de Strada Provinciale SP28 naar Uw bestemming. Vanuit Rome neemt U eerst de E80 tot Pescara.

Geschiedenis

Kathedraal Atri
Kathedraal en Sant’Agostino Kerk

Atri begon haar bestaan als de tussen 289 en 283 voor Christus gestichte Romeinse kolonie Hatria. Voorheen was de streek waar de stad zich bevindt bevolkt door de Sabijnen. Na een bloeiperiode in de keizertijd raakte de nederzetting in vergetelheid.

Tijdens overheersingen door het Lombardische Hertogdom Spoleto en later de Franken won de stad opnieuw aan aanzien.

In 1251 kwamen de Acquaviva in het bezit van de stad. Het hertogdom bleef tot 1775, toen het eigendom van de staat werd, in handen van deze familie.

Bezienswaardigheden

De belangrijkste attrractie van Atri is de door Andrea Delitio met fresco’s beschilderde Santa Maria Assunta Kathedraal. Andere interessante kerken zijn de Santo Spirito Kerk, de San Domenico Kerk en de Sant’Agostino Kerk. Het gemeentehuis zetelt in een in de 14e eeuw door de Acquaviva opgetrokken paleis.

Atri, provincie Teramo, Abruzzo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email