Sant’Agostino Kerk Atri

De Sant’Agostino Kerk in Atri doet niet meer als zodanig dienst, maar in dit nu als auditorium gebruikt gebouw zijn nog wel een aantal altaren en mooie schilderingen te zien. Hoogtepunt in deze in de 13e eeuw gebouwde kerk is een door Andrea de Lito geschilderde fresco.

Weetjes Sant’Agostino Kerk Atri

De Sant’Agostino Kerk is in de 13e eeuw gebouwd. Na een verbouwing in de 14e eeuw werd ze opnieuw gewijd, aan de Heiligen Giacomo en Caterina. Een verbouwing later was het opnieuw de beurt aan Sant’Agostino.

Tegenenwoordig is de kerk ontheiligd en wordt als auditorium gebruikt. Wel zijn er nog enkele van de antieke elementen te zien.

De facade wordt opgeluisterd door een prachtige toegangsdeur die versierd wordt met heiligen en met plantenmotieven. De deur is in 1420 door Matteo da Napoli gemaakt. Als antwoord op de verwijten dat hij zo langzaam werkte beeldhouwde de kunstenaar ook een slak tussen de versierselen.

De klokkentoren lijkt erg op die van de kathedraal, maar in een kleinere uitvoering.

Hoewel de kerk ontheiligd is, staan de barokke altaren er nog wel en ook zijn in de zijkapellen nog een aantal half-vergane fresco’s te zien.

Hoogtepunt is de grote muurschildering van de “Madonna delle Grazie tussen Heiligen en Aanbidders” van Andrea de Lito. Deze 15e eeuwse fresco bevindt zich naast de linker zij-ingang

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email