Santissima Trinità Kerk Atri

De Santissima Trinità Kerk in Atri bevindt zich bij de ingang van de Giardino degli Acquaviva. Ze is enkel bij speciale gelegenheden geopend. De inwoners van de stad noemen de kerk meestal de San Rocco Kerk. Het wasoorspronkelijk de privé-kapel van de Acquaviva familie.

Weetjes Santissima Trinità Kerk (Atri)

De Chiesa della Santissima Trinità wordt in de volksmond de San Rocco Kerk genoemd, vanwege het standbeeld van de heilige dat erin te zien is.

De kerk is waarschijnlijk in de 13e eeuw geconstrueerd, om in de 14e eeuw tot Cappella degli Acquaviva omgebouwd te worden. Aangezien men door de tuin moest lopen om de kerk binnen te komen en deze ook door het gewone volk gebruikt werd, veranderde de familie Acquaviva van privé-kapel en verhuisde naar de San Liberatore Kerk.

Tussen de 17e en 18e eeuw werd de hele kerk verbouwd. Er kwam een nieuw, barok altaar waar eveneens barokke standbeelden en schilderijen bij geplaats werden.

De onopgesmukte facade wordt gekenmerkt door een kleine campanile. Aan de linkerzijde zijn pas ontdekte middeleeuwse versieringen te zien,

Het interieur bestaat uit een enkel schip.

De kerk kan normaal niet van binnen bezichtigd worden, aangezien ze enkel geopend is bij het feest van Santa Reparata (op tweede paasdag), dat van San Rocco (16 Augustus) en (soms) dat van Santa Rita (22 Mei). In de lente en zomer is de kerk soms op zondag toegankelijk.

Bezienswaardigheden Santissima Trinità Kerk

  • Het bovengenoemd standbeeld van San Rocco staat in een nis links in de kerk.
  • Aan dezelfde zijde, in een andere nis, staat een klein barok beeldje dat Sant’Antonio afbeeldt.
  • Het doek “De Heilige Anna Onderwijst de Maagd” is uit de 17e/18e eeuwse Napoletaanse school afkomstig.
  • Een altaartje met een 18e eeuws schilderij van de Madonna di Pompei.
  • In een centrale nis staat een standbeeld van de Madonna met Kind (18e eeuw).
  • Aan weerszijden hiervan ziet men twee kleine doeken uit de napoletaanse school, die “San Michele Arcangelo” en de “Schutsengel” verbeelden (18e eeuw).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email