Accademia delle Belle Arti Carrara

De Accademia di Belle Arti zetelt in het Palazzo Cybo-Malaspina, een historisch gebouw in Carrara, waarin zelfs een deel van het oude kasteel van de stad geïncorporeerd is. Het is vooral bekend vanwege een reliëf dat bekend staat als de Fantiscritti Aedicula. Ook zijn er modellen van de hand van Canova te zien.

Accademia delle Belle Arti Carrara

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via Roma, 1 – 54033 Carrara (tel. +39 058571658). Het kan enkel op verzoek bezocht worden.

Geschiedenis en beschrijving

De Accademia di Belle Arti van Carrara is in 1769 gesticht. Het gebouw dat als zetel dienst doet is een donatie van Elisa Bonaparte Baciocchi. Voorheen was het eigendom van de familie Cybo Malaspina. Het is oorspronkelijk in de 15e eeuw gebouwd. Het is later gereoveerd en incorporeert de grote toren van het middeleeuwse kasteel van de stad.

In de 15e eeuwse binnenplaats staan verschillende standbeelden en Romeinse grensstenen die afkomstig zijn uit de opgravingen bij Luni en bij de groeves.

Het hoogtepunt is de zogeheten Fantiscritti aedicula, een uit de Romeinse tijd afkomstig reliëf dat bij de Cava dei Fantiscritti gevonden is. Hierop zijn de mythologische figuren Zeus, Heracles en Bacchus afgebeeld. Verschillende kunstenaars, waaronder Giambologna en Antonio Canova, hebben graffiti op het kunstwerk achtergelaten.

In de Gipsoteca zijn ook een aantal afgietsels en gipsen modellen van de hand van Canova zelf te zien.

Via Roma, 1 – Carrara

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email