Acquapendente

Museo del Fiore Acquapendente

Acquapendente is een kleine stad in het noordelijke deel van de provincie Viterbo. Het ligt aan de Via Cassia en was een belangrijke nederzetting langs de oude pelgrimsroute, de Via Francigena.

Acquapendente

Toeristen informatie

De naam van de stad betekent zoiets als “Hangend Water” en is te danken aan de vele watervallen die naar de nabijgelegen rivier de Paglia voeren. De postcode van Acquapendente is 01021. Het kengetal is 0763. Het stadje heeft iets minder dan 6000 inwoners. Het VVV van Acquapendente bevindt zich in de Torre Julia de’ Jacopo, de oude toegangspoort tot de stad.

Met de Auto naar Acquapendente

  • Vanuit Viterbo: U volgt de SR2 om het Lago di Bolsena heen tot U bij Acquapendente komt.
  • Vanuit Rome: U neemt de SS2bis in noordelijke richting. Na een tijdje verandert deze in de SR2. De totale afstand is ongeveer 160 kilometer.
  • Vanuit Siena: U volgt de SR2 naar het zuiden. De totale afstand is ongeveer 150 kilometer.

Openbaar Vervoer naar Acquapendente

  • Naar/vanuit Viterbo: De eerste bus vanuit Viterbo (Riella/Piazza G. Bruno) vertrekt om 06.25 en de laatste om 19.30 uur. Op zondag rijdt de eerste bus pas om 09.00 uur. De eerste bus vanuit Acquapendente vertrekt om 04.50 (06.20 op zon- en feestdagen) en de laatste om 17,20 (17.40 op zon- en feestdagen) uur.
  • Naar/vanuit Rome: Geen direkte bus.
  • Naar/vanuit Siena: Geen direkte bus.

Bezienswaardigheden Acquapendente

Top 10 Bezienswaardigheden Acquapendente

Hoewel er niet veel van over is had Acquapendente ooit een interessante dubbele ring stadsmuren. Nu is de belangrijkste attraktie de San Sepolcro Kathedraal. De mooiste historische gebouwen zijn het Palazzo Comunale, het Palazzo Vescovile (zetel van het Stadsmuseum) en het Palazzo Viscontini.

Deelgemeentes

Trevinano

Trevinano Acquapendente

Het van oorsprong Etruskische Trevinano ligt op ongeveer 15 kilometer ten noorden van Acquapendente. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het kasteel en de Madonna della Quercia Kerk.

Torre Alfina

De grootste attractie van de voorstad Torre Alfina is het Bloemenmuseum (Museo del Fiore).

Geschiedenis Acquapendente

Al in de tijd van de Etrusken was de streek bewoond, maar de naam van de stad zelf komt voor het eerst voor in een dokument uit de 10e eeuw.

In de 13e eeuw was Acquapendente een belangrijke handelsstad.

Toen paus Innocenzo X in 1649, na de oorlog van Castro, de Farnese familie de zeggenschap over dit deel van Lazio ontnam, werd de Bisschop van Castro naar Acquapendente verplaatst.

Acquapendente Festivals

  • 3e zondag in Mei: Festival van de Madonna del Fiore, met als hoogtepunt de Pugnaloni optocht, genoemd naar de pugnoni, stokken die de boeren gebruikten bij het schoonmaken van hun ploegen. Grote met bloemen in allegorische motieven versierde panelen worden hierbij door het stadscentrum gedragen.
  •  Op 13 Juni wordt ter ere van de Heilige Antonio di Padova een grote kaarsenoptocht gehouden..

Acquapendente (provincie Viterbo)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email