Alessandria

Alessandria is hoofdstad van de provincie van dezelfde naam en tweede stad van de regio Piemonte. De stad heeft ongeveer 100 duizend inwoners en bevindt zich tussen de rivieren de Tanaro en de Bormida.

Alles over Alessandria

Nuttige informatie

Regio: Piemonte. Provincie: Alessandria. Het VVV van Alessandria heet I.A.T. (Informazioni e Accoglienza Turistica) en bevindt zich onder de arcade van het Palazzo Comunale (Piazza della Libertà). Openingstijden: maandag, woensdag en vrijdag van 09.30 tot 12.30; dinsdag en donderdag van 09.30 tot 12.30 en van 144.30 tot 17.30 uur. Tel.: +39  0131234794.

Met de auto/openbaar vervoer

Met de Auto

Alessandria ligt langs de A21/E70 tussen Torino en Brescia en langs de A26/E25 die Ivrea met de kust verbindt.

Openbaar Vervoer

  • Trein: Het adres van het centrale station van de stad is Stazione ferroviaria Piazzale Curiel, 8 – Alessandria. De stad bevindt zich op de Torino-Genova lijn. Ook zijn er direkte treinverindingen met o.a. Piacenza, Pavia en Novara.
  • Bus: De maatschappij ARFEA verzorgt buslijnen naar andere steden binnen de provincie Alessandria.
  • Vliegveld: Het Massimo Bovone Vliegveld van Alessandria is niet voor lijnvluchten bestemd. Het dichtstbijzijnde vliegveld is dat van Torino Caselle.

Openbaar Vervoer binnen de stad

De lokale busmaatschappij heet ATM. Een gewoon kaartje is 90 minuten geldig vanaf het moment van stempelen en kost 1,30 Euro bij verkooppunten en 2,00 Euro wanneer U het op de bus zelf koopt. Er is een informatiepunt binnen het centrale station: Punto ATM – Piazza Curiel (Tel.: +39 013262499).

Bezienswaardigheden

De bekendste en mooiste kerk van de stad is de in de 14e eeuw gebouwde Santa Maria del Carmine Kerk.

Alessandria, regio Piemonte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email