Palazzo Guasco Alessandria

Het Palazzo Guasco is een historisch gebouw in de gelijknamige straat in Alessandria. Oorspronkelijk gebouwd door een rijke familie is het paleis tegenwoordig de zetel van de Moderne Kunstgalerij van de stad.

Weetjes Palazzo Guasco Alessandria

Adres

Het adres van het Palazzo Guasco Gallarati di Bisio (zoalls de officiële benaming luidt) is Via del Guasco 49 – 15121 Alessandria (tel. +39 0131304026). De Galleria d’Arte Moderna “Carlo Carrà” is elke dag, behalve maandag geopend.

Geschiedenis Palazzo Guasco

Het Palazzo Guasco is in de 17e eeuw gebouwd. Het was bedoeld als residentie voor de adellijke Guasco familie. De huidige aanblik van het paleis is het resultaat van een verbouwing in de 18e eeuw, uitgevoerd in opdracht van Markies Lodovico Guasco-Gallarati di Solero.

In 1729 had diens vader Filippo in het gebouw het eerste theater van Alessandria geopend, dat niet geheel toevallig het Teatro dei Guasco genoemd werd en het paleis tot middelpunt van het sociale leven van de stad maakte. In 1766 moest het theater echter, onder druk van de kerk en de middenstand, gesloten worden.

Tegenwoordig huizen een aantal provinciale kantoren in het paleis, evenals een biblotheek en de Galleria d’Arte Moderna.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email