Teatro delle Scienze Alessandria

Het Teatro delle Scienze in Alessandria is verdeeld in een Planetarium en een Natuurhistorisch Museum. Voor kinderen is vooral de vlindercollectie erg interessant.

Weetjes Teatro delle Scienze Alessandria

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van het Teatro delle Scienze is Via 1821, 11 – 18121 Alessandria (tel. +39 0131234266). Toegnagsprijs: 3 Euro. Kinderen tussen de 12 en 18 jaar oud en 65+’ers: 2 Euro. Kinderen jonger dan 12: Gratis. Openingstijden: Van dinsdag tot donderdag van 15.00 tot 17.00 uur.  Zaterdag en zondag van 16.00 tot 19.00 uur.

Geschiedenis en beschrijving

Het “Theater van de Wetenschappen” in Alessandria bestaat uit twee gedeelten, te weten het Natuurhistorische Museum en het Astronomisch Laboratorium.

Een introductie-video bij de ingang beschrijft het ontstaan en de ontwikkeling van de Aarde. Hierna volgt de eigenlijke tentoonstellingsruimte met rotsen, mineralen en fossielen, die en niet enkel kan bekijken maar ook betasten.

Een van de hoogtepunten is een schaalmodel van de streek rondom Alessandria.

In een doorzichtige cylinder zijn vlinders uit alle werrelddelen te zien.

Onder de koepel van het Planetarium heeft men een gewelf gecreëerd waarop 6500 sterren te zien zijn. Hier kan men de verschillende sterrenstelsels zoals die te zien zijn gedurende verschillende jaargetijdn aanschouwen.

Ook is er een grote foto-reproduktie van de Melkweg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email