Alles over Carrara

Carrara is één van de bekendste steden in Toscane. Hoewel het zelf niet over de beroemdste toeristische attracties beschikt, is het wel de plek waar veel van het witte marmer dat gebruikt werd voor de beroemde monumenten in o.a. Rome vandaan komt.

Alles over Carrara

Toeristeninformatie

VVV: Viale XX Settembre – Carrara (tel. +39 0585 84 41 36; hours 8.30 tot 16.30 in de zomer en 09.00 tot 16.00 vrijdag t/m zondag in de winter). Postcode: 54033. Kengetal: 0585.

Geschiedenis

Marmergroeven Carrara
Marmergroeve

Carrara ligt dichtbij de kust in de provincie Massa-Carrara, iets dichter bij Pisa dan bij Genua, aan de rand van de Apuaanse Alpen. Met de auto is het vanuit beide plaatsen makkelijk via de A12 te bereiken.

Soorten marmer die in de streek gewonnen worden zijn paonozzo, bardiglio, fior di pesco, apuano, medicea en breccia violetta.

Al in de keizertijd was het marmer de belangrijkste bron van inkomsten voor de bevolking.

Een belangrijke periode in de geschiedenis van de stad is de tijd tussen 1442 en 1741, toen het samen met Massa een staatje vormde. De familie die het heft in die tijd in handen had heette Malaspina. Voorheen was de stad in handen van een opeenvolging van leenheren.

Bezienswaardigheden Carrara

  • Duomo: Deze kathedraal is tussen de 11e en de 14e eeuw gebouwd en wordt gekenmerkt door afwisselende witte en grijze strepen marmer. Binnen de kerk staan een aantal mooie marmeren standbeelden.
  • In het Palazzo Cybo Malaspina bevindt zich de Accademia delle Belle Arti. Het hoogtepunt van dit museum is de Edicola dei Fantiscritti, een antiek Romeins altaar.
  • Het zou vreemd zijn als een stad als Carrara geen aan marmer gewijd museum had. Het Museo Civico di Marmo bestaat sinds 1982.
  • Het Santuario della Madonna delle Grazie.
  • Top 10 Bezienswaardigheden Carrara

Bezienswaardigheden buiten Carrara

  • Nog een aan marmer gewijd museum kan buiten de stad gevonden worden, bij de mijnen zelf. Het Cava Museo Fantiscritti geeft een kijkje in het leven van de mensen die in de marmergroeven werkten.
  • Het natuurgebied Parco Naturale delle Alpi Apuane bevindt zich dichbij de stad.

Carrara

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email