Amandola (provincie Fermo)

Amandola is een stadje aan de voet van de Monti Sibillini in het uiterste westen van de provincie Fermo in de regio Marche. De minder dan vierduizend inwoners van de stad wonen verspreid over drie heuvels, die genoemd zijn naar de kastelen die zich in de middeleeuwen op de toppen ervan bevonden. De belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich rond het Piazza del Risorgimento.

Alles over Amandola

Toeristeninformatie

Regio: Marche. Provincie: Fermo. Postcode: 63857. Kengetal: 0736. Gemeentehuis: Piazza Risorgimento 17 – 63857 Amandola (tel. +39 073684071). Het VVV (Punto IAT) van de stad bevindt zich op hetzelfde adres (telefoon +39 0736840731).

Openbaar vervoer: Het dichtstbijzijnde treinstation bevindt zich in Ascoli Piceno. Vanaf dit station kan men met de bus verder reizen. De reistijd van deze door Madebus verzorgde, niet erg regelmatige verbinding ligt rond de 75 minuten. Vanuit Porto San Giorgio en Fermo zijn er ook busverbindingen (maatschappij Transfer).

Bezienswaardigheden

San Rufino en Vitale Abdij Amandola

Het Piazza del Risorgimento is het centrale plein van de stad. Hoogtepunten op dit plein zijn de klok boven de Porta San Giacomo en de façade van de Sant’Agostino Kerk. Van de 14e eeuwse verdedigingswerken die het stadje ooit beschermden is slechts een toren in het Piazza Umberto I overgebleven. Het gemeentehuis huisvestigt het Museo della Civiltà Contadina, wat in het Nederlands het Museum van de Agrarische Beschaving zou heten. Attracties buiten het centrum zijn de San Ruffino en Vitale Abdij en de Santi Vincenzo en Anastasia Abdij.

Top 10 bezienswaardigheden Amandola

Festivals

In de eerste week van September vindt in Amandola een theaterfestival plaats.

Geschiedenis

De streek werd in het jaar 15 voor Chr. door Rome aan de inwoners van de nieuwe kolonieën gegeven. De stad zelf is in 1248 gesticht door drie burchten samen te voegen. Deze hadden de onafhankelijkheid verkregen van hun leenheren. In de 2e helft van de 17e eeuw was er veel armoede en werd de streek door lokale bandieten geteisterd. In 1798 werd de stad geplunderd door de troepen van Napoleon.

Met de auto/openbaar vervoer

Met de auto: Amandola bevindt zich in het westelijke deel van de provincie Fermo. De straatweg SP239, die min of meer bij de provinciehoofdstad Fermo begint, gaat direct door het centrum van de stad. Ook de SP237 vanuit Sarnana naar het zuiden komt door Amandola.

Amandola

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email