Amfitheater Sutri

Van het Amfitheater van Sutri is niet erg veel bekend, zelfs niet eens of het Etruskisch of Romeins van oorsprong is. Of of het voor begrafenisrituelen of voor gladiatorengevechten gebruikt werd. Samen met het Mithraeum vormt het het Archeologisch Park van de stad.

Amfitheater Sutri

Amfitheater Sutri
Amfitheater

Nuttige informatie

Adres en telefoon

Adres: Via Cassia, km. 49 – Sutri. Telefoon: +39 +39 0761 600330.

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag van 09.00 tot 13.00 uurgedurende de wintertijd en tot 19.30 gedurende de zomertijd. Op zondag is het archeologisch park niet altijd open, dus het is aan te raden vooraf te bellen. De sluitingstijd op zon-en feestdag is 16.00 uur gedurende de wintertijd. Gesloten: Maandag, 1 Januari, 1 Mei, 25 December.

Toegangsprijs

Volwassenen: 5 Euro. Jonger dan 26: 3 Euro. Jonger dan 18: Gratis. (Met dit kaartje kunt U ook het mithraeum bezoeken, maar U moet dit wel bij de ingang aangeven.)

Geschiedenis en beschrijving

Amfitheater Sutri - ingang
Ingang

Tot het begin van de 19e eeuw was het oude Amfitheater vrijwel geheel met grond bedekt. Er was zelfs zo weinig van te zien dat het terrein door boeren gebruikt werd om er hun koeien te laten grazen. Dit is overigens niet ongewoon, aangezien dit lot zelfs het Forum Romanum beschoren was.

Tussen 1835 en 1838 werd het echter in opdracht van de familie Savorelli opgegraven.

Net als het mithraeum en de Romeinse necropolis was het amphitheater in de tufstenen rots uitgegraven.

Men denkt dat het monument waarschijnlijk tussen de 2e eeuw voor en de 1e eeuw na Christus gebouwd is. Aangezien er geen enkele inscriptie of wat dan ook gevonden is valt dit moeilijk met zekerheid te zeggen.

Het vloerplan was ellipsvormig. Er waren drie rijen tribunes, die plaats hadden voor meer dan negenduizend toeschouwers. Langs de omtrek van de muur rond het amfitheater zijn nog ruïnes van zuilen, nissen en standbeelden te zien.

Amfitheater Sutri

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email