Ancona

Ancona bevindt zich in de regio Marche en is de hoofdstad van zowel de provincie met dezelfde naam als van de hele regio. Het is één van de grootste en belangrijkste havens aan de Adriatische kust en heeft iets meer dan 100 duizend inwoners. De stad bestond al in de Romeinse tijd.

Toeristeninformatie

Regio: Marche. Provincie: Ancona. Postcode: 60121-60131. Kengetal: 071. Gemeentehuis: Largo XXIV Maggio, 1 (tel. +39 0712221). Centro IAT (VVV): Banchina N. Sauro (begane grond, ex Scuola marinara – magazzini del sale) 50 tel: +39 0712076431.

Met de auto/openbaar vervoer

Ancona - Lazzaretto
Lazzaretto

Met de auto: Ancona ligt aan de A14 en langs de SS16, die beide de Adriatische kust volgen. De A14 is een tolweg. De SS76 voert richting Fabriano en dan verder naar Perugia en Assisi.

Openbaar vervoer: Er is een directe treinverbinding tussen Rome en Ancona. Ook ligt de stad aan de lijn tussen Lecce en Bologna. Het treinstation (Stazione Centrale) ligt midden in de stad. Behalve dit station zijn er nog vier kleinere stationnetjes: Varano, Torrette, Stadio en Palombina.

Openbaar vervoer binnen Ancona: Het lokale vervoersysteem wordt verzorgd door de maatschappij Conerobus.

Vliegveld

De dichtstbijzijnde luchthaven is die van Falconara Marittima, iets ten noorden van Ancona. De naam van ditvliegveld is Aeroporto Raffaello Sanzio.

Bezienswaardigheden

Ondanks de schade die tijdens de tweede wereldoorlog en de aardbeving van 1972 aangericht is is er veel te zien in Ancona. Er zijn verschillende ruïnes uit de Romeinse tijd en uit latere eeuwen stammen verschillende kerken en andere historische gebouwen. De mooiste kerken zijn de San Ciriaco Kerk, de Santa Maria della Piazza Kerk, de San Francesco alle Scale Kerk en de Chiesa del Gesù. De Mole Vanvitelliana is het belangrijkste historische gebouw.

Ancona

RSS
Follow by Email