Loggia dei Mercanti Ancona

De Loggia dei Mercanti is een historisch gebouw in Ancona. Het is hier dat de handelaars hun waren toonden en tot overeenkomsten kwamen. Tegenwoordig is het een cultureel centrum. Peelegrino Tibaldi was verantwoordelijk voor de meeste schilderingen.

Weetjes Loggia dei Mercanti Ancona

De Loggia dei Mercanti was de plek waar de kooplieden uit alle delen van het Middellandse Zee-gebied samenkwamen om er contracten te onderschrijven en hun waren te tonen.

Het paleis is tussen 1392 en 1443 gebouwd. Het oorspronkelijke projekt was van Moccio Senese, maar het was Giovannia Pace (bijgenaamd Sodo) die de construktie voltooide.

De Gotische façade uit 1459 doet Venetiaans aan en is ontworpen door Giorgio Orsini da Sebenico.

Nadat een brand het gebouw zwaar beschadigd had (1556), kreeg Pellegrino Tibaldi de opdracht tot de restauratie en de versiering van de Loggia.

Het gebouw is nu in handen van de Camera di Commercio en wordt gebruikt voor verschillende culturele evenementen.

Bezienswaardighden Loggia dei Mercanti

  • De grote zaal van het gebouw is geheel versierd met schilderingen van de hand van Pellegrino Tibaldi, met in het centrale deel van het plafond de Salvatore in Gloria (“Redder in de Glorie”) en verder overal personificaties van verschillende deugden.
  • Tibaldi was ook verantwoordelijk voor de drie enorme gipsen beelden in de hoeken van deze zaal, die respektievelijk het Geloof, de Liefdadigheid en de Hoop verbeelden.
  • Een vierde standbeeld personifieert de Godsdienst en is in 1776 door Varlé gemaakt, om een in 1710 stuk geraakt werk van Tibaldi te vervangen.
  • Het haut-reliëf boven de toegangspoort beeldt de “Ridder in de Aanval” af en is het symbool van het Ancona van de 15e eeuw.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email