Palazzo degli Anziani Ancona

Historische Gebouwen Ancona - Palazzo degli Anziani

Het Palazzo degli Anziani (“Paleis van de Ouderen”) is een historisch gebouw in Ancona en het tegenwoordige gemeentehuis van de stad. Het stamt uit de 13e eeuw. In de ruime zalen van het paleis waren eerst de Pinacoteca Civile en vervolgens de Faculteit van Economie en Handel gevestigd.

Adres Palazzo degli Anziani Ancona

Het Palazzo degli Anziani bevindt zich in het Piazza Benvenuto Stracca en staat recht tegenover de Chiesa del Gesù.

Geschiedenis en beschrijving

Palazzo degli Anziani Ancona
Palazzo degli Anziani

Het Palazzo degli Anziani is in 1258 gebouwd en werd al in 1270 greenoveerd, door Margeritone d’Arezzo. Het doet al sinds mensenheugenis dienst als zetel van de burgerlijke stand van de stad.

Na door de Saraceneense piraten in brand gestoken te zijn werd het in de tweede helft van de 16e eeuw gedeeltelijk gerestaureerd. In 1647 vond een complete verbouwing plaats al zijn er nog wel enige elementen uit de 13e eeuw overgebleven zoals de boogvensters en de bogen zelf aan de havenzijde, de loggia’s en de panelen aan de Piazza Stracca zijde.

De ramen van de bovenste verdieping stammen uit de 15e, en de barokke façade uit de 16e eeuw. Op deze façade zijn nog enige fragmenten te zien van de spitsvormige vensters uit de 13e eeuw, die met bas-reliëfs versierd waren.

In de ruime zalen van het paleis waren eerst de Pinacoteca Civile en vervolgens de Faculteit van Economie en Handel gevestigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email