Cittadella del Sangallo Ancona

Cittadella del Sangallo - Overige Attracties Ancona

De Cittadella del Sangallo is een 16e eeuws fort op een heuvel in Ancona. Samen met de beroemdere Rocca Paolina van Perugia hoort deze citadel tot de belangrijkste militaire bouwwerken van de 16e eeuw. Vanaf het park dat zich binnen de muren van deze citadel bevindt, heeft men een prachtig panorama over de stad.

Weetjes Cittadella del Sangallo

Cittadella del Sangallo Ancona
Ingang tot de Citadel van Ancona

De Cittadella del Sangallo bevindt zich op de heuvel Colle Astagno, het hoogste punt van de stad, en is rond het jaar 1532 door Antonio da Sangallo il Giovane gebouwd. Zoals bij meerdere gebouwen in Ancona gebeurde dit in opdracht van Paus Clemens VII, die de stad tegen aanvallen door de Saracenen wilde beschermen.

Samen met de beroemdere Rocca Paolina van Perugia hoort deze citadel tot de belangrijkste militaire bouwwerken van de 16e eeuw.

Het veelhoekige gebouw, dat zeven bolwerken telt, bevindt zich op het toegangspunt tot de stad, het huidige Piazza Sangallo.

Tegen het einde van de 18e eeuw werden de muren door middel van vestingmuren met de Porta Pia verbonden.

In 1799 werd het fort 100 dagen lang belegerd door de Franse generaal Jean-Charles Monnier en in 1849 hield het stand tegen de Oostenrijkse aanvallen.

Tegenwoordig bevindt het grootste park van Ancona zich binnen de muren van de Citadella en het is van hieruit dat men het mooiste uitzicht over de stad heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email