Sant’Antonio di Padova Tempel Rimini

De Sant’Antonio da Padova Tempel staat tegenover de San Francesco da Paola Kerk op het Piazza Tre Martiri in Rimini. De kerk heeft zijn bestaan te danken aan een mirakel dat in de 13e eeuw plaats gevonden zou hebben.

Sant’Antonio di Padova Tempel Rimini

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Piazza Tre Martiri – Rimini. Phone: +39 0541 24761.

History and description

Sant'Antonio di Padova Tempel Rimini
Tempietto di Sant’Antonio di Padova

De Sant’Antonio di Padova Tempel is in de vroege 16e eeuw gebouwd en is achthoekig van vorm. Het exterieur is met marmer bekleed. Rondom het gebouw staat een aantal zuilen.

Het tempeltje is ontworpen door de architect Bramante, die vooral beroemdheid geniet vanwege een ander tempeltje, dat op de Janiculum heuvel in Rome te zien is.

De kerk is gebouwd ter herinnering aan een mirakel in de 13e eeuw. Sant’Antonio da Padova stond op het plein om de hostie aan de inwoners van de stad te geven, toen er een boer met een muilezel langs kwam. De boer zelf was niet geinteresseerd en wild doorlopen, maar het beest zou voor de heilige geknield hebben.

Sant'Antonio di Padova Kerk Rimini - zuil
De zuil waarop Sant’Antonio di Padova stond.

Volgens een andere versie van het verhaal had de boer, die klaarblijkelijk niets van Sant’Antonio moest hebben, de muilezel drie dagen opgesloten gehouden zonder het dier eten te geven. Eenmaal op het plein aangekomen mocht de ezel kiezen tussen de hostie en wat veevoer. Het is niet moeilijk te raden waarvoor, nog steeds volgens de legende, het beest koos.

Binnen de kerk is een stuk van de zuil te zien waarop de heilige gestaan zou hebben terwijl hij de menigte toesprak.

Na de aardbeving van 1672 moest de kerk opnieuw opgebouwd worden. Latere restauraties hebben het aanzicht van de tempel ingrijpend veranderd.

De fresco op de koepel is het werk van Achille Funi.

Tempietto di Sant’Antonio di Padova , Rimini

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email