Archeologisch Museum Milaan

Het Archeologisch Museum van Milaan is gehuisvestigd in een voormalig klooster uit de 8e eeuw. Voorheen bevonden zich op deze plek een aantal imposante Romeinse gebouwen. De in dit museum tentoongestelde voorwerpen zijn verdeeld naar land of streek van herkomst.

Archeologisch Museum Milaan

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Corso Magenta 15, 20123 – Milano. Telefoon: +39 02 88445208. Openingstijden: Van disdag t/m zondag van 09.00 tot 17.30 uur. Toegangsprijs: 5 Euro (korting: 3 Euro). Een combi-ticket voor alle stedelijke musea kost 12 Euro en is drie dagen geldig. Openbaar vervoer: Metro M1 en M2 (halte Cadorna).

Geschiedenis en beschrijving

Zetel

De zetel van het Archeologisch Museum is het voormalige, in de 8e eeuw gestichte San Maurizio Klooster. Nog vroeger, in de keizertijd stonden hier een Romeinse residentie, een circus en delen van de stadsmuur. Het tleizerlijke paleis stond ietsje verder.

Museum

De verzamelingen zijn onderverdeeld naar de verschillende culturen. Na de eerste kloostergang kom je bij de sectie Milano Antica. De titel van de afdeling in de kelder is “Wonen in Mediolanum” (de oorspronkelijke naam van Milaan). Hier zijn ook twee afdelingen gewijd aan Gandhara (een koninkrijk op de grens van Afghanistan en Pakistan) en Caesare Maritima (een antieke havenstad in Israel).

In de tweede kloostergang worden epigrafen tentoongesteld. De toren aan het einde van de kloostergang is versierd met fresco’s uit de 3e eeuw. Vanaf hier kom je in het nieuwe deel van het museum, aan de Via Nirone.

Dit gebouw bestaat uit drie verdiepingen. De eerste is gewijd aan de vroege middeleeuwen, de tweede aan de Etrusken en de laatste aan het oude Griekenland.

De overige afdelingen (Egypte, prehistorie en protohistorie) zijn in het Castello Sforzesco.

Archeologisch Museum – Corso Magneta 15, Milaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *