Archeologisch Museum Sperlonga

Het Museo Archeologico van Sperlonga bevindt zich bij de Villa van Tiberius en huisvestigt vooral objecten die vanaf 1957 in deze villa en de bijbehorende grot gevonden zijn.

Archeologisch Museum Sperlonga

Adres, Openingstijden,Toegangsprijs

Het adres van het Museo Archeologico Nazionale ‘Grotta di Tiberio’ is Via Flacca, Km 16,600, 04029 Sperlonga (tel. +39 0771548028). Openingstijden: 08.30 tot 19.30 uur. Gesloten: 1 Januari, 1 Mei, 25 December. Toegnagsprijs: 5 Euro. Korting: 2,50 Euro.

Geschiedenis Archeologisch Museum Sperlonga

Archeologisch Museum Sperlonga
Beeldengroep die bij de ingang van de Grot van Tiberius stond

De belangrijkste attrakties van dit museum zijn de marmeren beeldengroepen die zich oorspronkelijk bij de ingang van de grot bevonden en scènes uit de Odysseus van Homerus verbeelden.

Deze sculpturen zijn opnieuw samengesteld uit duizenden kleine stukjes die bij toeval tijdens werkzaamheden gevonden zijn.

Waarschijnlijk zijn de beelden gemaakt door drie beroemde beeldhouwers uit Rhodos, te weten Atenodoro, Agesandro en Polidero (wier befaamde Laocoonte in de Vaticaanse Musea in Rome te zien is).

Gebeurtenissen die afgebeeld worden zijn o.a. de aanval van Scylla op het schip van Odysseus, het blindmaken van de cycloop Poliphemos en Odysseus die het lijk van Achilles optilt.

Andere werken getuigen van latere verfraaiingen van de villa, die, ook na het vertrek van Tiberius zelf, nog lange tijd bewoond bleef.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email