Archeologisch Museum Ventotene

Het Archeologisch Museum van Ventotene zetelt in het in de 18e eeuw door de Bourbon opgetrokken kasteel van de stad. Het belicht de geschiedenis van het eiland vanaf de Romeinse tijd tot het begin van de 20e eeuw en het fascisme.

Archeologisch Museum Ventotene

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Piazza Castello, 1 – Ventotene. Telefoon: +39 077185193. Openingstijden: Van 09.30 tot 18.00 uur; zondag van 11.00 tto 12.30 uur. Toegangsprijs: Onbekend.

Geschiedenis en beschrijving

Het Museo Civico e Archeologico Storico di Ventotene is in 1983 gesticht en neemt de ingang, de binnenplaats en vijf zalen van het kasteel in beslag.

Bij de ingang staat een container die afkomstig van een in de eerste eeuw voor Christus bij Punta d’Arco gezonken schip, dat gebruikt werd om er wijn mee naar Spanje en Frankrijk te vervoeren.

De op de binnenenplaats en in de eerste zaal tentoongestelde voorwerpen zijn onder water gevonden.

In de tweede ruimte zijn gereedschappen te zien die door scheepstimmermannen gebruikt werden, samen met voorwerpen die op een bij Cala Rossano gezonken schip gevonden zijn.

De volgende drie ruimtes (2 t/m 4) zijn gewijd aan de geschiedenis en de topografie van het eiland zelf. In zaal 2 is een model te zien van het eiland hoe het er in de Romeinse tijd uitgezien moet hebben. De derde en vierde zaal behandelen de Villa Giulia op het Punto Eolo aan de noordkant van het eiland.

De laatste zaal belicht de geschiedenis van het eiland van de middeleeuwen tot het begin van de 20e eeuw en het fascisme.

Archeologisch Museum – Ventotene

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email