Archeologisch Park Segesta

Segesta was een oude door de Elymiërs gestichte stad op het grondgebied van het huidige Calatafimi Segesta. Van deze oude stad zijn nu enkel nog ruïnes over, waaronder een zeer goed bewaard gebleven Dorische Tempel en een Grieks Theater. Dit laatste is gedeeltelijk in de rotsen uitgegraven. De stad bevond zich op de top van wat nu bekend staat als de Monte Bàrbaro.

Archeologisch Park Segesta

Griekse Tempel - Archeologisch Park Segesta
Griekse Tempel

Segesta zou door Aeneas na zijn vlucht uit Troje in de 12e eeuw gestich zijn.  Dit gebeurde op de Monte Bàrbaro vanwege de strategische ligging van deze heuvel. Het was, samen met Erice, een van de belangrijkste nederzettingen van de Elymiërs.

Vanaf de 6e eeuw voor Christus was de stad continu in een strijd verwikkeld met Selinunte. Eerst zochten de inwoners van de stad op listige wijze hulp bij Athene. Ze nodigden een Atheense commissie uit om de stad te bezoeken. Goud dat ze van Erice geleend hadden werd elke dag in een ander huis aan de Atheners getoond om zo te doen voorkomen dat ze erg rijk waren. Het plan liep echter op niets uit doordat de Atheense  troepen bij een veldslag verslagen werden. Pas in in 409 voor Christus werd Selinunte door de met Segesta geallieerde Carthagers verwoest.

Segesta werd op haar beurt in 307 voor Christus door Syracuse verslagen. In de Romeinse tijd zou de stad een wederopstanding doormaken. De Romeinen waren gedeeltelijk op de hand van de stad doordat ze in Aeneas een gemeenschappelijke stamvader hadden.

Na verwoest te zijn door de vandalen en de Saracenen zou Segesta gedurende de middeleeuwen geheel verdwijnen.

Grieks Theater Segesta

Het Griekse Theater van Segesta stamt uit het tijdperk rond het midden van de 3e eeuw voor Christus. Het staat op de heuvel tegenover de beroemde tempel en had zeven tribunes. Het bovenste deel en het toneel zijn grotendeels verwoest. Waarschijnlijk stonden er zuilen en pilaren rondom het toneel. Er was ruimte voor meer dan drieduizend toeschouwers.

Tempel van Segesta

De Griekse Tempel van Segresta was waarschijnlijk, vanwege de oorlogen, niet voltooid. Onder andere de muur van de cella is nooit gebouwd. Bovendien hebben de zuilen geen cannellures en ontbreken de bovenste traptreden tussen de zuilen. Als de tempel af was geweest zou men ook de natuurlijke heuvel rechts ervan afgegraven hebben, maar deze was nuttig om bouwsten op de juiste hoogte te kunnen brengen. Het monument bestaat uit zes zuilen aan de korte en twaalf aan de lange zijde. De bouw vond tegen het einde van de 4e eeuw voor Christus plaats. De tempel wordt tot de mooiste van zijn soort uit de klassieke oudheid gerekend.

Openingstijden

De openingstijden van het Parco Archeologico di Segesta zijn afhankelijk van het seizoen. Gedurende het hoogseizoen (27 Maart t/m 1 Oktober) is dit van 09.00 tot 19.30 uur. In de winter (1 November t/m 28 Februari) is dit van 09.00 tot 17.00 uur en de rest van het jaar van 09.00 tot 18.30 uur.

Toegangsprijs

De entréeprijs is 6 Euro. Jongeren tussen 18 en 25 jaar betalen 3 Euro. Kinderen jonger dan 18 mogen gratis naar binnen. Het is mogelijk vanaf de ingang naar de tempel te lopen. Voor 1,50 Euro per persoon kunt U met een busje omhoog. De kassa gaat een uur voor sluitingstijd dicht.

Adres en openbaar vervoer

Het adres van het archeologisch park is Contrada Barbaro – Calatafimi Segesta. Bussen op de lijnen Palermo – Calatafimi Segesta en Trapano – Caltafimi Segesta stoppen op verzoek bij het Archeologisch Park.

Archeologisch Park Segesta – SP57, Segesta.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email