Arena dello Stretto Reggio Calabria

De Arena dello Stretto in Reggio Calabria is een modern amphitheater dat zo gebouwd is dat het eruit ziet alsof het een antiek Grieks theater is. Vanaf dit theater, dat ook wel Annasilaos Amphitheater genoemd wordt, heeft men een spectaculair uitzicht over de kust. De officiële naam van het theater is Anfiteatro Ciccio Franco.

Arena dello Stretto Reggio Calabria

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Lungomare Falcomatà – Reggio Calabria. Telefoon: Onbekend. Openingstijden en toegangsprijs hangen van he evenement af.

Geschiedenis en beschrijving

Arena dello Stretto Reggio Calabria
Arena dello Stretto

De Arena dello Stretto wordt ook wel het Annasilaos Amphitheater genoemd. Met Stretto wordt de Straat van Messina bedoeld, die het eiland Sicilië van Calabrië en het Italiaanse vasteland scheidt.

Het theater wordt gekenmerkt door half-ronde trappen met aan de zijkanten twee opritten die door rolstoelrijders gebruikt kunnen worden.

Het amphitheater wordt voor theatervoorstellingen, concerten en andere evenementen gebruikt. Tot 2011 werd het ook voor het nu niet meer bestaande Reggio Calabria Film Fest gebruikt.

Bij de arena is een marmeren grenspaal te zien met een door de beeldhouwer Bonfiglio gemaakt standbeeld. Het verbeeldt de Godin Atena Promachos, die de stad bescherming bood.

Sinds 2006 is de officiële naam van de Arena veranderd naar Ciccio Franco Amphitheater.

Lungomare Falcomatà – Reggio Calabria

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email