Arena Verona

Arena Verona

Samen met het Huis van Romeo en Julia is de Arena de beroemdste toeristische attractie van Verona. Gelegen aan het pittoreske Piazza Bra, is de Arena al een eeuw lang het toneel van zomerse opera voorstellingen.

Arena Verona

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van de Arena is Piazza Bra – 37121 Verona (tel. +39 0458003204). Bus: 11, 12, 13, 72, 90, 92, 93, 96, 97, 98 en 510. Openingstijden: 08.30 tot 19.30 (maandag: 13.00 tot 19.30). De kassa gaat om 18.45 dicht. Gedurende de zomermaanden kunnen de opera-voorstellingen voor aangepaste openingstijden zorgen. (NB: Wanneer er voorstellingen zijn, gaat de Arena al om 16.30 dicht.). Gesloten: Maandagochtend. Toegangsprijs: 6 Euro (studenten 14 tot 30 jaar oud: 4,50 Euro; kinderen 8 tot 13: 1 Euro). Combi Arena + Museo Maffeiano: 7 Euro. Verona Card is geldig. De eerste zondag van Januari, Februari, Maart, April, Mei, September, Oktober, November en December is de toegangsprijs slechts 1 Euro.

Evenementen Arena Verona

Gedurende het jaar vinden er verschillende muziekvoorstellingen plaats in de Arena.

Geschiedenis Arena

Arena Verona
De Arena

De Arena is eigenlijk gewoon een Romeins amfitheater. Het is in de 1e eeuw gebouwd en werd, net als het nog beroemdere Colosseum in Rome, gebruikt voor gevechten tussen gladiatoren. De bouw is in het jaar 30 na Chr. voltooid.

De buitenkant van het amfitheater is gemaakt van baksteen en een rode marmersoort die rosso Verona genoemd wordt. Dit marmer is afkomstig van grotten uit de streek zelf.

Ondanks dat in het jaar 1183 een aardbeving een groot gedeelte van de driedubbele rij arcades die erop stonden in heeft doen storten is de Arena nog steeds het best bewaarde amfitheater uit de Romeinse tijd.

De Arena bevond zich buiten de oorspronkelijke stadsmuren. Hier kwam verandering in onder keizer Gallieno, die in het jaar 265 een extra muur liet bouwen om het monument tegen Barbaarse aanvallen te beschermen.

De eerste opera (Aida) werd er op 10 Augustus 1913 opgevoerd om het eeuwfeest van de geboorte van Giuseppe Verdi te vieren. Bij de eerste opvoering was o.a. de schrijver Franz Kafka aanwezig.

Tegenwoordig komen, verspreid over 50 avonden, zo’n 600 duizend mensen per jaar naar de opvoeringen in de Arena, die zo groot is dat er soms, verspreid over het orkest, het koor, de dansers en de figuranten, meer dan 600 mensen op het podium staan.

Na de gladiatorengevechten in de tijd van het Keizerrijk, vonden er in de loop der eeuwen allerlei evenementen plaats in de Arena, van toernooien en steekspellen tot balletten en circussen.

Bezienswaardigheden Arena

De 72 dubbele arcades aan de binnenkant zijn wel overeind gebeleven en vormen een perfecte ellips van 110 bij 40 meter. De binnenste ovaal heeft een lange as van 74 en een korte van 45 meter. De 45 treden van de cavea zijn ook 45 centimeter hoog.

Weetjes

Op het Romeinse Colosseum en het amfitheater bij Santa Maria Capua Vetere na is de Arena het grootste ter wereld. Er was plaats voor vrijwel de hele bevolking van het toenmalige Verona.

Behalve gladiatorengevechten (vroeger) en opera-opvoeringen (nu) zijn er ook stierengevechten in de Arena gehouden.

Fotogalerij Arena Verona

Arena, Verona

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email