Arezzo

Zeg het voort
Share

De heuvelstad Arezzo is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Het stadje kent een aantal schitterende Romaneske en Gothische kerken. De belangrijkste hiervan bevinden zich rond het centrale plein van de stad, Piazza Grande.

Weetjes

Toeristeninformatie Arezzo

VVV: Het VVV van Arezzo heet: Centro di Accoglienza Turistica Benvenuti ad Arezzo en er zijn twee kantoren: Palazzo Comunale, Piazza della Libertà, 1 (Tel 0575401945) en Piazza della Repubblica, 28 (Tel 057526850). Ze zijn de hele week geopend. Maandag tot vrijdag: 10.00 – 13.00 e 14.00 – 19.00; zeterdag, zondag en feestdagen: 10.00 – 19.00.

Met de Auto/Openbaar Vervoer

Piazza Grande Arezzo
Het Piazza Grande is het centrale plein van de stad.

De stad ligt op ongeveer 180 kilometer ten noorden van Rome en op zo’n 60 kilometer ten zuidoosten van Florence.

Met de auto uit Rome: Neem de E35 in noordelijke richting. Vanaf Monte San Salvino vervolgt U Uw weg op E78 of de SS73. Met de auto uit Florence: Neem de E35 naar het zuiden. Bij Ponticino neemt U de SR69 naar Arezzo.

Openbaar vervoer uit Rome: Zowel vanaf Roma Termini als vanaf Roma Tiburtina is eer een direkte treinverbinding. Openbaar vervoer uit Florence: Er is een regelmatige treinverbinding vanaf Firenze Santa Maria Novella.

Bezienswaardigheden

Het centrale plein van de stad is het Piazza Grande en het is rond dit plein dat de belangrijkste toeristische attracties van de stad te vinden zijn. Belangrijke kerken zijn de San Francesco Basiliek en de Kathedraal. Andere hoogtepunten zijn het Casa del Vasari, dat door de schilder zelf van fresco’s voor zien is en het Fortezza Medicea. Het mooiste park is het Prato, dat meteen naast dit kasteel ligt.

Geschiedenis

Arezzo is al sinds de prehistorie bewoond. Al in de Etruskische tijd waren er nederzettingen en de naam is dan ook afkomstig van het Etruskische Arretium. Het huidige Arezzo stamt uit de Romeinse tijd. De stad werd gebouwd langs de Cassia Vetus herenweg die Rome met de Apennijnen verbond. In de middeleeuwen werd het eerst een stadstaat, maar werd later ondergeschikt aan Florence. Dit ou het tot de Italiaanse éénwording ook blijven. Lees verder voor een beknopte geschiedenis van Arezzo.

Evenementen

De Giostra del Saracino is een steekspel dat twee keer per jaar gehouden wordt. Op de laatste zondag van Juni en de eerste zondag van September nemen de wijken van de stad het tegen elkaar op.

Arezzo, Toscane, Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *