Arsenaal Verona

Het Arsenaal van Verona is net na het midden van de 19e eeuw gebouwd. De Oostenrijkers die toen de macht hadden wilden van de stad een militair centrum in de streek maken. Het complex is tegenwoordig eigendom van de stad zelf en het is de bedoeling het tot publiek park om te vormen.

Arsenaal Verona

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Piazza Arsenale – 37126 Verona. Openingstijden: Van 08.30 tot 21.00 uur (in de wintertijd tot 18.00 uur).

Geschiedenis en Beschrijving

Arsenaal Verona
Arsenaal

Het Franz Josef I Arsenaal van Verona is gebouwd door de toenmalige Oostenrijkse machthebbers. De bouw duurde van 1854 tot 1861. Verona werd gekozen vanwege de strategische ligging langs een aantal belangrijke communicatiewegen.

De Oostenrijkers wilden van Verona de belangrijkste vestingstad in de streek (het huidige Veneto en Lombardije) maken. De bouw van het Arsenaal maakte deel uit van een omvangrijkere verbetering en uitbreiding van de militaire stukturen in de stad. Hieronder viel ook de bouw van het Castel San Pietro.

Ook nadat de Veneto in 1866 deel uit was gaan maken van het nieuwe Koninkrijk Italië bleef het Arsenaal voor militaire doeleinden gebruikt worden.

Dit veranderde pas na de tweede wereldoorlog.

Het complex bestaat uit negen gebouwen, met daartussen verschillende binnenplaatsen, wegen en pleinen. Het wordt door een grote muur omlijst. Het heeft een oppervlakte van zestigduizend vierkante meter en is in dezelfde stijl gebouwd als het Keizerlijke Arsenaal in Wenen.

Sinds 1995 is het Arsenaal eigendom van de stad Verona. Het was de bedoeling dat er een publiek park van gemaakt zou worden. Op het moment doen delen ervan dienst als speeltuin en als parkeerplaats. Sommige gebouwen worden af en toe voor tentoonstellingen gebruikt.

Arsenaal, Verona

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email