Ascoli Piceno

Ascoli Piceno is de hoofdstad van de provincie van dezelfde naam in de regio Le Marche. Het stadje wordt gedomineerd door een centraal plein (Piazza del Popolo), met hieromheen een Middeleeuwse wijk met smalle straatjes en veel winkels.

Alles over Ascoli Piceno

Toeristen informatie

Regio: Marche. Provincie: Ascoli Piceno. Het Ufficio Turismo van de stad is in het Piazza Arringo, 7 (tel. +39 0736298204 of 0736298334). De openingstijden zijn: Van maandag tot vrijdag: 9,00 – 18,30; Zaterdag van 9,00 tot 13,00 en van 15,00 tot 18,00; Zon- en feestdagen van 10,00 tot 19,00 uur. De postcode (CAP) van Ascoli Piceno is 63100. Het kengetal is (+39) 0736.

Met de auto/openbaar vervoer

Sant'Emidio Kathedraal Ascoli Piceno
De Sant’Emidio Kathedraal met het Baptisterium links op de foto

Er is een klein treinstationnetje, dat al sinds 1886 bestaat, en zorgt voor een verbinding met San Benedetto del Tronto. Over het algemeen wordt er echter meer van de bus gebruik gemaakt. Een aantal maatschappijen verzorgt enkele malen per dag een direkte verbinding met Rome. Bussen naar o.a. San Benedetto del Tronto en Teramo zijn erg frequent.

De meest directe en pittoreske weg is om vanuit Rome de Via Salaria te volgen. Het kan sneller zijn eerst de E80 te volgen en dan de A24 tot Teramo. Vanaf hier leidt de ss81 naar Ascoli. Deze weg is wel een stuk duurder, aangezien men grote stukken over tolwegen moet rijden.

Bezienswaardigheden Ascoli Piceno

De meeste belangrijke bezienswaardigheden van Ascoli Piceno bevinden zich aan of rond het Piazza del Popolo. Hierbij horen o.a. de Sant’Emidio Kathedraal en het Palazzo del Capitano del Popolo. In de middeleeuwen stonden er talloze torens in de stad, waarvan er verschillende nog steeds overeind staan. Dit kan men goed zien wanneer men in de buurt van het Palazzetto dei Longobardi de rivier oversteekt.
Top 10 en meer bezienswaardigheden Ascoli Piceno

Speciale Evenementen

De patroonheilige van Ascoli Piceno is Sant’Emidio en op de eerste zondag van Augustus is er een enorme optocht waarbij iedereen in Renaissance kleding uitgedost is. De optocht wordt gevolgd door de Quintana, een riddertoernooi waarbij de 6 wijken van de stad elkaar bestrijden.

Plattegrond Ascoli Piceno

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email