Historische Gebouwen Ascoli Piceno

Historische Gebouwen Ascoli Piceno

Palazzetto Longobardi

Het Palazzetto Longobardo is een middeleeuws gebouw met twee verdiepingen en bevindt zich naast de Torre degli Ercolani. Het is in de 13e eeuw gebouwd, wat betekent dat het, ondanks de naam, niets te maken heeft met de Longobarden, aangezien dezen al in de 6e eeuw de stad binnengevallen waren. Tegenwoordig is de jeugdherberg van de stad er gevestigd.

Palazzo Bonaparte

Het Palazzo Bonaparte is in het begin van de 13e eeuw gebouwd. De naam heeft niets van doen met de Franse keizer, maar verwijst naar een adelijke familie uit Ascoli die in de 14e eeuw naar Toscane zou verhuizen. Zoals op de fries van de hoofdingang valt te lezen stamt de façade van het Palazzo Bonaparte uit het jaar 1507.

Palazzo dei Capitani del Popolo

Het Palazzo dei Capitani del Popolo is waarschijnlijk een 13e eeuwse samenvoeging van drie al bestaande gebouwen en een tot klokkentoren omgebouwde toren. Ascoli Piceno was in die jaren onafhankelijk geworden en had een soort grondwet gemaakt. Aan het hoofd van de stad stond de Capitano del Popolo en die moest natuurlijk een eigen paleis hebben.

Palazzo dell’Arengo

Het Palazzo dell’Arengo gebouwd als gemeentehuis van de stad en tegenwoordig doet een deel ervan dienst als zetel van de Pinacoteca Civica. Het is tegen het einde van de 12e eeuw opgetrokken, toen men vond dat het steeds machtiger wordende Ascoli haar volksvergaderingen niet meer op een plein in de open lucht kon houden.

Palazzo Malaspina

Het Palazzo Malaspina is in de tweede helft van de 16e eeuw gebouwd waarschijnlijk door enkele al bestaande gebouwen uit de 14e eeuw samen te voegen. De architekt was naar alle waarschijnlijkheid Cola d’Amatrice. Het meest opvallende aan de façade is de loggia die door namaak-boomstronken ondersteund wordt.

RSS
Follow by Email