Fortezza Pia Ascoli Piceno

Het Fortezza Pia staat op de top van Colle dell’Annunziata, een 600 meter hoge heuvel in het centrum van Ascoli Piceno.

Weetjes Fortezza Pia

Het Fortezza Pia is gebouwd op de plek waar voorheen ook al een soort, door de Picenen gebouwd, kasteel stond, dat Cassero genoemd werd.

In vroeger tijden was het Fort direkt verbonden met de Porta Romana. Dit gebeurde d.m.v. een wandelgang binnen de dubbele verdedigingsmuur van de stad.

Na in het jaar 578 door de Longobarden verwoest te zijn, werd het kasteel door de toen nieuwe gemeenschap Ascoli Piceno tussen 1185 en 1195 opnieuw opgebouwd.

Een volgende restauratie vond in 1349, onder Galeotto Malatesta, plaats en samen met het Forte Malatesta vormde het vanaf toen de belangrijkste verdediging van de stad.

In de 16e was de Cassero weer in verval geraakt. Ondanks tegenwerking van de bewoners van Ascoli liet Paus Pius IV het kasteel restaureren, waarna het ook de huidige naam kreeg.

In 1564 was de construktie, die min of eer onder leiding stond van de militaire ingeneiur van de paus, Francesco Laparelli, gereed.

In 1799 werd het fort door de troepen van Napoleon ontmanteld, waarna het geleidelijk steeds verde rin verval raakte. Tegenwoordig staan enkel de muren aan de noord- en de oostzijde nog gedeeltelijk overeind, samen met de monumentale ingang met een aan Paus Pius gewijde inscriptie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email