Palazzo dell’Arengo Ascoli Piceno

Het Palazzo dell’Arengo is een historisch gebouw in Ascoli Piceno. Het werd gebouwd als gemeentehuis van de stad en tegenwoordig doet een deel ervan dienst als zetel van de Pinacoteca Civica.

Weetjes Palazzo dell’Arengo Ascoli Piceno

Toen Ascoli Piceno tegen het einde van de 12e eeuw economisch en politiek gezien steeds belangrijker werd en een vrijstaat vormde, voelde men ook de behoeft om een eigen gemeentehuis voor de zich emanciperende stad te bouwen.

Tot die tijd werden volksvergaderingen in kerken of op de publieke pleinen gehouden, maar men vond nu de noodzaak een speciale ruime te creëren en dientengevolge werd aan het Piazza Aringa het Palazzo dell’Arengo gebouwd.

Ondanks dat het geheel geïncorporeerd is in het tussen 1679 en 1745 geconstrueerde Palazzo del Comune heeft het Palazzo dell’Arengo toch de originele struktuur behouden.

Het bestaat uit twee verdiepingen, waarvan de onderste in twee grote zalen verdeeld is. Beide zalen zijn door twee rijen slanke zuilen in drie schepen verdeeld en doen daardoor enigszins aan kerken denken. In deze zalen kwamen de kooplieden bijeen om over hun waren te handelen. Ook werden hier de handelswaren opgeslagen.

De tweede verdieping, die uit één grote open ruimte bestaat, werd gebruikt voor volksvergaderingen, zowel de algemene, waar 500 burgers aan deelnamen, als de speciale, met 200 notabelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email