Complesso dell’Annunziata Ascoli Piceno

Het Complesso dell’Annunziata bevindt zich op de gelijknamige heuvel bij Ascoli Piceno en bestaat uit een kerk en een voormalig klooster.

Weetjes Complesso dell’Annunziata Ascoli Piceno

Halverwege de 13e eeuw lieten de Augustijner nonnen hier de eerste Santissima Annunziata Kerk en de Chiostro Minore (“Kleinere Kloostergang”) bouwen.

In de tweede helft van de 15e eeuw kwam het in handen van de Frati Minori Osservanti, die de huidige versie van de kerk en het bijbehorende complex bouwden. Zij behielden het beheer over het complex tot de Orde, na de éénwording van Italië, ontbonden werd.

Van 1881 tot 1926 was het complex de zetel van een landbouwschool, waarna er een weeshuis van gemaakt werd. Na een restauratie word thet vanaf 1991 gebruikt als Facoltà di Architettura dell’Università di Camerino.

De Kerk is tussen 1485 en 1454 door Domenico di Antonio en Giorgio di Baldassarre gebouwd. Het interieur werd aan het einde van de 17e eeuw door Don Tommaso Nardini met fresco’s beschilderd.

Het oratorium dat zich rechts van de façade bevindt is in 1486 gebouwd en is gewijd aan Giacomo della Marca.

In het klooster bevinden zich twee kloostergangen. De chiostro minore stamt uit de 14e eeuw en wordt gekenmerkt door een portico met achthoekige pilaren en een loggia. De put in het midden stat uit de 15e eeuw. De chiostro maggiore stamt uit de 15e eeuw.

De heuvel Colle dell’Annunziata zelf wordt aan drie kanten door muren ondersteund. Deze zijn in de tijd van Augustus opgetrokken en worden gekenmerkt door nissen, die grotte genoemd worden. Deze, brede, nissen hebben gewelven die in schuin aflopende muren overgaan. Men weet niet waar deze ruimtes oorspronkelijk voor dienden, al is het wel duidelijk dat er gedurende de middeleeuwen levensmiddelen opgeslagen werden.

Vroeger stonden er nog meer belangrijke religieuze gebouwen op deze heuvel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email