San Pietro Martire Basiliek Ascoli Piceno

De San Pietro Martire Kerk is een Gotische basiliek in Ascoli Piceno. Ze bevindt zich aan de rand van het historische centrum van de stad.

Weetjes San Pietro Martire Basiliek Ascoli Piceno

Adres, openingstijden en toegangsprijs

De Chiesa di San Pietro Martire bevindt zich op de plek waar de Via Solestà, de Via Soderini en de Via delle Torri elkaar kruisen.

Geschiedenis San Pietro Martire Kerk

De San Pietro Martire Kerk is door de Franciskaner broeders gebouwd. Ze staat op de plek waar al eerder een klein aan San Domenico gewijd, kerkje stond.

Met de construktie werd in 1280 begonnen, maar de bouw werd pas in het begin van de 15e euw voltooid.

De huidige aanblik is het resultaat van een verbouwing in de 16e eeuw.

De façade wordt gekenmerkt door vier pilaren die eindigen in twee halve frontons. De hoofdingang stamt uit de 2e helft van de 17e eeuw en is ontworpen door Giuseppe Giosafatti. De zij-ingang is van de hand van Cola dell’Amatrice (1523).

De kerk heeft drie schepen.

Bezienswaardigheden San Pietro Martire Kerk

  • De tekst bij de deur is de Gabella Pontificia die aangeeft hoeveel tol er betaald moest worden bij invoer van produkten.
  • Het hoofdaltaar is gemaakt door Giuseppe en Lazzaro Giosafatti. De standbeelden ernaast verbeelden de Maagdelijkheid en de Nederigheid. De “Madonna del Rosario” is van de hand van Luigi Devò.
  • De fresco’s op de zij-muren zijn in de 14e en 15e eeuw geschilderd.
  • Achter een smeedijzeren hek is de Reliquiario della Sacra Spina te zien. Dit 15e eeuwse “Reliquarium van de Heilige Doorn” is gemaakt van verguld zilver. De artiest was Nicola da Campli.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email