Santi Vincenzo en Anastasio Kerk Ascoli Piceno

De Santi Vincecnzo en Anastasio Kerk is een oude, op een antieke tempel gebouwde, kerk in Ascoli Piceno.

Weetjes  Santi Vincenzo en Anastasio Kerk Ascoli Piceno

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van de Chiesa dei Santi Vincenzo e Anastasio is Piazza Ventidio Basso – 63100 Ascoli Piceno (tel. +39 0736252883).

Weetjes Santi Vincenzo en Anastasio Kerk

De oorspronkelijke Santi Vincenzo en Anastasio Kerk is in de 11e eeuw, op een 6e eeuws hypogeum gebouwd. Deze kerk had een vierkant fundament. De klokkentoren stond los van de kerk zelf.

Tegen het einde van de 14e eeuw werd de kerk vergroot, met als resultaat dat de toren aan het gebouw zelf vast kwam te zitten. De facade werd eveneens in die jaren voltooid.

Deze facade is rechthoekig in 64 vlakken verdeeld, waarop, nu geheel vervaagde, personages en gebeurtenissen uit zowel het Oude als het Nieuwe Testament afgebeeld waren.

De rijkelijk versierde hoofdingang stamt uit 1306 en wordt versierd met o.a. standbeelden die de Madonna met Kind en de twee heiligen naar wie de kerk vernoemd is verbeelden.

Het interieur bestaat uit drie schepen.

In de crypte onder de kerk wordt een kleine kuip bewaard, die bekend staat als de Put van San Silvestro, waarvan men dacht dat het water leprozen zou helen. In de 19e eeuw werd de bron van deze put afgesloten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email