Pinacotheek Ascoli Piceno

De Pinacoteca Civica (“Stadspinacotheek”) van Ascoli Piceno zetelt in het historische Palazzo dell’Arengo, dat zich aan het Piazza Arringo bevindt.

Weetjes Pinacotheek Ascoli Piceno

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van de Pinacteca Civica is Piazza Arringo – Ascoli Piceno (tel. +39 0736298213). Openingstijden: 10.00 tot 19.00 uur (1 April tot 30 September, plus zaterdagen, zondagen en feestdagen); 10.00 tot 17.00 uur (1 Oktober tot 31 Maart). Gesloten: maandagen, 1 Januari (ochtend), 24 December (middag), 25 December, 31 December (middag). Toegangsprijs: 8 Euro (korting: 5 Euro). Dit kaartje is een 3-in-1 voor de Pinacotheek, het Keramiek Museum en de Galleria d’Arte Contemporanea.

Geschiedenis

De Pinacotheek van Ascoli Piceno is in 1861 gesticht. Veel van de tentoongestelde schilderijen zijn afkomstig uit de in 1861 onteigende kloosters als het Sant’Angelo Magno, het San Domenico en het Jezuïetenklooster.

Behalve de tentoongestelde werken is ook het originele meubilair de moeite van een bezoek waard, evenals de antieke gordijnen en de uit Murano afkomstige kroonluchters.

Belangrijkste Bezienswaardigheden Pinacoteca Civica

  • Een in Engeland gemaakte en door (de uit Ascoli Piceno afkomstige) Paus Niccolò IV in 1288 aan de Kathedraal van de stad geschonken koormantel.
  • Door o.a. Carlo Crivelli en Cola d’Amatrice geschilderde panelen.
  • Schilderijen van Tiziaan, Guido Reni en Luca Giordano.
  • 19e eeuwse beeldhouwwerken van o.a. Pietro Canonica en Nicola Cantalamessa.
  • In de streek zelf gemaakte keramiek.
  • En omvangrijke verzameling muziekinstrumenten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email